Якщо любите аромат базиліка у поєднанні зі смаком томатів, обов’язково спробуйте закатати пару баночок помідорів чері з цією пряністю. Такі закочення не клопіт у приготуванні, а взимку розходяться на ура серед домашніх.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 1 кг.
- Базилік свіжий 1 пучок
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Кріп 1 пучок
- Часник 4 зуб.
- Сіль ½ ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% 35 сл.
Кроки
- Готувати помідори черрі з базиліком на зиму легко! Помідори та зелень добре помити. Черрі наколоти біля основи вилкою або зубочисткою. Додати перець горошком, гілки кропу, часточки часнику, лавровий лист, цукровий пісок та сіль.
- Помідори залити окропом і залишити, поки повністю не охолонуть.
- Черрі з прянощами та зеленню перекласти в банки. Маринад довести до кипіння, покласти мед, листочки базиліка та влити яблучний оцет.
- Залити чері в банках гарячим маринадом і залишити до повного остигання, потім перемістити в темне прохолодне місце: підвал або льох.
Смачного!