Салати з консервованим горошком – проста і дуже смачна закуска, яку можна поставити на будь-який стіл. Розглянемо кілька хороших рецептів цього блюда, що дозволяють порадувати гостей і домочадців.
Салат з горошку, солоних огірків і маринованої цибулі
Такий салат з консервованим горошком виходить дуже цікавим і насиченим смаком. Всі компоненти гармонійно поєднуються між собою, а рецепт дуже простий.
Інгредієнти:
- консервований горошок – 1 банку;
- солоні огірки – 200 грам;
- ріпчаста цибуля – 100 грам;
- оливкова олія – 2 столові ложки;
- гірчиця – 1 чайна ложка;
- цукор – 2 столових ложки + ½ чайної ложки;
- оцет (9 %) – 2 столових ложки;
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Закип’ятити 250 мл чистої води.
- Цибулю почистити, помити і нарізати кубиками невеликого розміру. Замаринувати, поклавши до овочу пару столових ложок цукру, чайну ложку солі і оцет. Все це залити окропом, добре змішати, щоб сипучі інгредієнти розчинилися.
- Дати цибулі півгодини на маринування. Потім воду злити.
- Огірки порізати кубиками середніх розмірів.
- Злити воду з банки з горохом і висипати в підходящу миску. Додати до нього огірки і маринована цибуля, оливкова олія, гірчицю, сіль і цукор. Все добре змішати і подати на стіл.
Салат з горошком та грибами
Салат з консервованим горошком та грибами – ситне і приємне на смак блюдо, приготувати яку дуже просто. Рецепт наочно висвітлює весь процес, так що ніяких проблем не виникне.
Інгредієнти:
- гриби – 250 грам;
- консервований горошок – 50 грам;
- картопля – 1 штука;
- цибуля – 1 штука;
- зелену цибулю і кріп – 1 пучок;
- сіль і перець – за смаком;
- рослинна олія – 3 столових ложки.
Приготування:
- Картоплю зварити до готовності, не знімаючи шкірки. Гриби при необхідності розморозити або промити і очистити. Подрібнити.
- Підсмажити цибулю з грибами на рослинному маслі, додавши солі і перцю на свій розсуд. Можна використовувати і інші спеції.
- Засмажку відставити убік, щоб охолола. Зціджувати жир не треба.
- У салатницю покласти нарізаний кубиками картопля. Змішати з горошком без рідини.
- Подрібнити зелень і відправити в блюдо. Потім покласти смажені гриби і цибулю.
- Добре змішати закуску і подати на стіл.
Вінегрет із зеленим горошком
Вінегрет з консервованим горошком – досить затребуваний салат, який готують за простим рецептом. Закуска дуже корисна і смачна.
Інгредієнти:
- буряк – 2 штуки;
- картопля – 4 штуки;
- морква – 2 штуки;
- солоні огірки – 200 грам;
- консервований зелений горошок – 1 банку;
- соняшникова олія – 6 столових ложок;
- сіль і зелений лук – за смаком.
Приготування:
- Овочі зварити до повної готовності. Дати їм охолонути до кімнатної температури і почистити. Покласти в холодильник на деякий час, щоб було простіше різати.
- Нарізати моркву і картоплю кубиками довільного розміру. Аналогічним чином подрібнити буряк і солоні огірки. Нарізати зелений лук.
- Змішати нарізані овочі в підходящої мисці. З горошку злити рідину і теж покласти в закуску. До речі, замість огірків можна використовувати квашену капусту – вийде так само смачно.
Для заправки вінегрету використовувати просте соняшникову олію. Також можна взяти бальзамічний оцет або лимонний сік. Майонез додавати не варто, оскільки він не вписується в це блюдо.
Салат з капусти із зеленим горошком
Салат з консервованим горошком – справжнє джерело корисних речовин. Він смачний і простий у виконанні, а рецепт зрозумілий і докладний.
Інгредієнти:
- білокачанна капуста – 300 грам;
- огірок – 1 штука;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- кріп – 2 гілочки;
- петрушка – 2 гілочки;
- консервований зелений горошок – 200 грам;
- сіль – 1 чайна ложка;
- цукор – 1 чайна ложка;
- чорний мелений перець – ½ чайна ложка;
- яблучний оцет – 1 столова ложка;
- оливкова олія – 1 столова ложка.
Приготування:
- З капусти зняти погані листя. Нашаткувати її смужками невеликої товщини. Відправити овоч в підходящу миску, посолити і поперчити, покласти цукор. Для більшого аромату можна використовувати і інші спеції.
- Добре пом’яти капусту руками, повинен виділитися сік. Покласти столову ложку яблучного оцту, при бажанні внести продавлений через прес часник. Змішати ложкою і прибрати в холод на годину.
- Огірок нарізати соломкою або пропустити через тертку. При необхідності попередньо зняти шкірку.
- Цибулю помити і почистити, порізати четвертинками кілець.
- Зелень добре вимити і дрібно нарубати.
- Злити з горошку рідину і відправити його до капусти. Додати огірки, цибулю і зелень. Покласти столову ложку оливкової олії.
Ретельно перемішати салат і подати на стіл. Можна прикрасити по своєму бажанню.
Салат з картоплею, квашеною капустою і горошком
Цей салат з консервованим горошком нагадує за смаком вінегрет, але в даному простому рецепті не додається буряк. Список інгредієнтів цілком доступний.
Інгредієнти:
- варена картопля – 400 грам;
- варена морква – 300 грам;
- квашена капуста – 250 грам;
- консервований зелений горошок – 250 грам;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- рослинна олія – 4 столові ложки;
- зелень кропу – за смаком;
- сіль і перець – за смаком.
Приготування:
- Варену моркву в гарячому вигляді почистити і нарізати на кубики середньої величини.
- Гарячий картопля почистити і також порізати кубиками. Бажано, щоб розміри нарізки були приблизно такими ж, як у моркві.
- Поки овочі не охололи, присмачити їх сіллю, перцем і залити соняшниковою олією. Відставити в сторону, щоб вони охололи.
- Цибулю промити і почистити, порізати на половинки кілець невеликої товщини. При бажанні його можна замаринувати – так смак вийде більш цікавим.
- До остившім овочів покласти горошок, попередньо злив рідина. Додати подрібнену цибулю, квашену капусту і нарізану зелень. Добре змішати.
- Розкласти салат по порційних тарілках і подати на стіл.
Сирний салат з горошком
Цей простий рецепт салату з консервованим горошком дуже цікавий, оскільки передбачає поєднання незвичайних інгредієнтів. Але при цьому страва виходить смачним і ситним.
Інгредієнти:
- твердий сир – 200 грам;
- куряче яйце – 3 штуки;
- зелений горошок консервований – 1 банка;
- кріп – за смаком;
- сметана – 3 столових ложки.
Приготування:
- Яйця зварити круто, після чого дати охолонути. З зеленого горошку злити рідину і отруїти його в посуд для салату.
- Сир натерти на крупній тертці і висипати в салат.
- Яйця нарізати шматочками середніх розмірів. Особливо дрібнити не коштувати.
- Кріп дрібно нарубати. Внести всі інгредієнти в миску.
- Для заправки використовувати сметану. Все ретельно змішати, щоб салат просочився. Подавати з макаронами.
Салат з язиком і горошком
Салат з консервованим горошком та мовою – просте блюдо, яке можна подати на будь яке свято. Рецепт описаний дуже детально і наочно.
Інгредієнти:
- язик варений – 300 грам;
- мариновані огірки – 3 штуки;
- морква – 2 штуки;
- шампіньйони – 300 грам;
- цибуля – 1 штука;
- твердий сир – 150 грам;
- яйце куряче – 4 штуки;
- майонез;
- консервований зелений горошок – 1 банку.
Приготування:
- Цибулю помити і очистити, нарізати кубиками невеликого розміру. Помістити на розпечену сковорідку з рослинним маслом. Довести до м’якості.
- Покласти до цибулі нарізані гриби. Тушкувати продукти кілька хвилин перед закінченням готування додати сіль. Дати засмажки повністю охолонути.
- Відварний язик порізати на квадратики невеликого розміру.
- Яйця зварити до крутого стану. Охолодити і почистити, після чого подрібнити за допомогою великої терки.
- Аналогічним чином подрібнити мариновані огірки, трохи віджати розсіл.
- Поставити на тарілку для подачі спеціальне кільце і сформувати спочатку м’ясний шар. Залити майонезом.
- На язик покласти підготовлені огірки. Промащувати Майонезом не. Після цього сформувати морквяний шар.
- Зробити новий шар з грибів і цибулі. Присипати їх тертим сиром і сформувати майонезну сіточку.
- Покласти терті яйця — цей шар потрібно рясно змастити майонезом і вирівняти ложкою.
- Завершити викладку салату горошком, попередньо злив рідина. По краях полити майонезом, а центр залишити недоторканим. Для краси можна викласти гранатові зерна або журавлину.
- Прибрати з салату кільце і витримати його годину в холодильнику. Після цього можна пробувати.
Салат з кальмарами і зеленим горошком
Салати з морепродуктами користуються великою популярністю. Можна зробити закуску з кальмара і зеленого горошку.
Інгредієнти:
- тушка кальмара – 2 штуки;
- яйце куряче – 2 штуки;
- морква – 1 штука;
- зелений горошок – ½ банки;
- майонез;
- зелень – за смаком;
- сіль і перець – за смаком.
Приготування:
- Ретельно промити кальмара, позбавити від усього зайвого і промити зовні і всередині. Зварити в киплячій солоній воді, опускаючи кожну тушку туди буквально на пару хвилин. Готовий продукт остудити і порізати квадратиками.
- Моркву зварити до готовності і порізати кубиками.
- Яйця довести до крутого стану, очистити від шкаралупи і подрібнити аналогічним чином.
- Зелень нашаткувати як можна дрібніше.
- В одній посуді об’єднати кальмарів, горошок, яйця, моркву і зелень. Заправити майонезом, додати солі і перцю за смаком. Змішати. Подавати можна в креманках або келихах.
Салати з консервованим зеленим горошком виходять ситними і смачними. Продукт відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами, тому можна експериментувати. Якщо є бажання, описані рецепти можна додавати й інші компоненти на свій смак, щоб страви не приїдалися.
- Горошок зелений консервований
- Огірок
- Цибуля ріпчаста
- Гірчиця
- Цукор-пісок
- Оцет столовий 9%
- Гриби
- Картопля
- Цибуля зелена
- Кріп
- Рослинна олія
- Буряк
- Морква
- Олія соняшникова
- Капуста білокачанна
- Петрушка
- Перець чорний мелений
- Оцет яблучний 3%
- Олія оливкова
- Сир Пармезан
- Сметана 20%
- Печериці свіжі
- Куряче яйце
- Майонез столовий молочний
- Кальмари
- Свинячий язик