Прості салати з консервованим горошком

салати з горошком консервованим
Час приготування: 30 хв

Салати з консервованим горошком – проста і дуже смачна закуска, яку можна поставити на будь-який стіл. Розглянемо кілька хороших рецептів цього блюда, що дозволяють порадувати гостей і домочадців.

Салат з горошку, солоних огірків і маринованої цибулі

Такий салат з консервованим горошком виходить дуже цікавим і насиченим смаком. Всі компоненти гармонійно поєднуються між собою, а рецепт дуже простий.

Інгредієнти:

  • консервований горошок – 1 банку;
  • солоні огірки – 200 грам;
  • ріпчаста цибуля – 100 грам;
  • оливкова олія – 2 столові ложки;
  • гірчиця – 1 чайна ложка;
  • цукор – 2 столових ложки + ½ чайної ложки;
  • оцет (9 %) – 2 столових ложки;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Закип’ятити 250 мл чистої води.
  • Цибулю почистити, помити і нарізати кубиками невеликого розміру. Замаринувати, поклавши до овочу пару столових ложок цукру, чайну ложку солі і оцет. Все це залити окропом, добре змішати, щоб сипучі інгредієнти розчинилися.

  • Дати цибулі півгодини на маринування. Потім воду злити.
  • Огірки порізати кубиками середніх розмірів.
  • Злити воду з банки з горохом і висипати в підходящу миску. Додати до нього огірки і маринована цибуля, оливкова олія, гірчицю, сіль і цукор. Все добре змішати і подати на стіл.

Салат з горошком та грибами

Салат з консервованим горошком та грибами – ситне і приємне на смак блюдо, приготувати яку дуже просто. Рецепт наочно висвітлює весь процес, так що ніяких проблем не виникне.

Інгредієнти:

  • гриби – 250 грам;
  • консервований горошок – 50 грам;
  • картопля – 1 штука;
  • цибуля – 1 штука;
  • зелену цибулю і кріп – 1 пучок;
  • сіль і перець – за смаком;
  • рослинна олія – 3 столових ложки.

Приготування:

  • Картоплю зварити до готовності, не знімаючи шкірки. Гриби при необхідності розморозити або промити і очистити. Подрібнити.

  • Підсмажити цибулю з грибами на рослинному маслі, додавши солі і перцю на свій розсуд. Можна використовувати і інші спеції.

  • Засмажку відставити убік, щоб охолола. Зціджувати жир не треба.

  • У салатницю покласти нарізаний кубиками картопля. Змішати з горошком без рідини.

  • Подрібнити зелень і відправити в блюдо. Потім покласти смажені гриби і цибулю.

  • Добре змішати закуску і подати на стіл.

Вінегрет із зеленим горошком

Вінегрет з консервованим горошком – досить затребуваний салат, який готують за простим рецептом. Закуска дуже корисна і смачна.

Інгредієнти:

  • буряк – 2 штуки;
  • картопля – 4 штуки;
  • морква – 2 штуки;
  • солоні огірки – 200 грам;
  • консервований зелений горошок – 1 банку;
  • соняшникова олія – 6 столових ложок;
  • сіль і зелений лук – за смаком.

Приготування:

  • Овочі зварити до повної готовності. Дати їм охолонути до кімнатної температури і почистити. Покласти в холодильник на деякий час, щоб було простіше різати.

  • Нарізати моркву і картоплю кубиками довільного розміру. Аналогічним чином подрібнити буряк і солоні огірки. Нарізати зелений лук.

  • Змішати нарізані овочі в підходящої мисці. З горошку злити рідину і теж покласти в закуску. До речі, замість огірків можна використовувати квашену капусту – вийде так само смачно.

Для заправки вінегрету використовувати просте соняшникову олію. Також можна взяти бальзамічний оцет або лимонний сік. Майонез додавати не варто, оскільки він не вписується в це блюдо.

Салат з капусти із зеленим горошком

Салат з консервованим горошком – справжнє джерело корисних речовин. Він смачний і простий у виконанні, а рецепт зрозумілий і докладний.

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 300 грам;
  • огірок – 1 штука;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • кріп – 2 гілочки;
  • петрушка – 2 гілочки;
  • консервований зелений горошок – 200 грам;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • чорний мелений перець – ½ чайна ложка;
  • яблучний оцет – 1 столова ложка;
  • оливкова олія – 1 столова ложка.

Приготування:

  • З капусти зняти погані листя. Нашаткувати її смужками невеликої товщини. Відправити овоч в підходящу миску, посолити і поперчити, покласти цукор. Для більшого аромату можна використовувати і інші спеції.

  • Добре пом’яти капусту руками, повинен виділитися сік. Покласти столову ложку яблучного оцту, при бажанні внести продавлений через прес часник. Змішати ложкою і прибрати в холод на годину.

  • Огірок нарізати соломкою або пропустити через тертку. При необхідності попередньо зняти шкірку.

  • Цибулю помити і почистити, порізати четвертинками кілець.

  • Зелень добре вимити і дрібно нарубати.

  • Злити з горошку рідину і відправити його до капусти. Додати огірки, цибулю і зелень. Покласти столову ложку оливкової олії.

Ретельно перемішати салат і подати на стіл. Можна прикрасити по своєму бажанню.

Салат з картоплею, квашеною капустою і горошком

Цей салат з консервованим горошком нагадує за смаком вінегрет, але в даному простому рецепті не додається буряк. Список інгредієнтів цілком доступний.

Інгредієнти:

  • варена картопля – 400 грам;
  • варена морква – 300 грам;
  • квашена капуста – 250 грам;
  • консервований зелений горошок – 250 грам;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • рослинна олія – 4 столові ложки;
  • зелень кропу – за смаком;
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  • Варену моркву в гарячому вигляді почистити і нарізати на кубики середньої величини.

  • Гарячий картопля почистити і також порізати кубиками. Бажано, щоб розміри нарізки були приблизно такими ж, як у моркві.
  • Поки овочі не охололи, присмачити їх сіллю, перцем і залити соняшниковою олією. Відставити в сторону, щоб вони охололи.

  • Цибулю промити і почистити, порізати на половинки кілець невеликої товщини. При бажанні його можна замаринувати – так смак вийде більш цікавим.

  • До остившім овочів покласти горошок, попередньо злив рідина. Додати подрібнену цибулю, квашену капусту і нарізану зелень. Добре змішати.

  • Розкласти салат по порційних тарілках і подати на стіл.

Сирний салат з горошком

Цей простий рецепт салату з консервованим горошком дуже цікавий, оскільки передбачає поєднання незвичайних інгредієнтів. Але при цьому страва виходить смачним і ситним.

Інгредієнти:

  • твердий сир – 200 грам;
  • куряче яйце – 3 штуки;
  • зелений горошок консервований – 1 банка;
  • кріп – за смаком;
  • сметана – 3 столових ложки.

Приготування:

  • Яйця зварити круто, після чого дати охолонути. З зеленого горошку злити рідину і отруїти його в посуд для салату.
  • Сир натерти на крупній тертці і висипати в салат.

  • Яйця нарізати шматочками середніх розмірів. Особливо дрібнити не коштувати.
  • Кріп дрібно нарубати. Внести всі інгредієнти в миску.

  • Для заправки використовувати сметану. Все ретельно змішати, щоб салат просочився. Подавати з макаронами.

Салат з язиком і горошком

Салат з консервованим горошком та мовою – просте блюдо, яке можна подати на будь яке свято. Рецепт описаний дуже детально і наочно.

Інгредієнти:

  • язик варений – 300 грам;
  • мариновані огірки – 3 штуки;
  • морква – 2 штуки;
  • шампіньйони – 300 грам;
  • цибуля – 1 штука;
  • твердий сир – 150 грам;
  • яйце куряче – 4 штуки;
  • майонез;
  • консервований зелений горошок – 1 банку.

Приготування:

  • Цибулю помити і очистити, нарізати кубиками невеликого розміру. Помістити на розпечену сковорідку з рослинним маслом. Довести до м’якості.
  • Покласти до цибулі нарізані гриби. Тушкувати продукти кілька хвилин перед закінченням готування додати сіль. Дати засмажки повністю охолонути.

  • Відварний язик порізати на квадратики невеликого розміру.

  • Яйця зварити до крутого стану. Охолодити і почистити, після чого подрібнити за допомогою великої терки.
  • Аналогічним чином подрібнити мариновані огірки, трохи віджати розсіл.

  • Поставити на тарілку для подачі спеціальне кільце і сформувати спочатку м’ясний шар. Залити майонезом.

  • На язик покласти підготовлені огірки. Промащувати Майонезом не. Після цього сформувати морквяний шар.

  • Зробити новий шар з грибів і цибулі. Присипати їх тертим сиром і сформувати майонезну сіточку.
  • Покласти терті яйця — цей шар потрібно рясно змастити майонезом і вирівняти ложкою.

  • Завершити викладку салату горошком, попередньо злив рідина. По краях полити майонезом, а центр залишити недоторканим. Для краси можна викласти гранатові зерна або журавлину.

  • Прибрати з салату кільце і витримати його годину в холодильнику. Після цього можна пробувати.

Салат з кальмарами і зеленим горошком

Салати з морепродуктами користуються великою популярністю. Можна зробити закуску з кальмара і зеленого горошку.

Інгредієнти:

  • тушка кальмара – 2 штуки;
  • яйце куряче – 2 штуки;
  • морква – 1 штука;
  • зелений горошок – ½ банки;
  • майонез;
  • зелень – за смаком;
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  • Ретельно промити кальмара, позбавити від усього зайвого і промити зовні і всередині. Зварити в киплячій солоній воді, опускаючи кожну тушку туди буквально на пару хвилин. Готовий продукт остудити і порізати квадратиками.

  • Моркву зварити до готовності і порізати кубиками.
  • Яйця довести до крутого стану, очистити від шкаралупи і подрібнити аналогічним чином.
  • Зелень нашаткувати як можна дрібніше.

  • В одній посуді об’єднати кальмарів, горошок, яйця, моркву і зелень. Заправити майонезом, додати солі і перцю за смаком. Змішати. Подавати можна в креманках або келихах.

Салати з консервованим зеленим горошком виходять ситними і смачними. Продукт відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами, тому можна експериментувати. Якщо є бажання, описані рецепти можна додавати й інші компоненти на свій смак, щоб страви не приїдалися.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь