Простий і смачний рататуй з сиром

рататуй з сиром

Рататуй з сиром – ще одна варіація цієї смачної та легкої овочевої страви з півдня Франції, а соковита сирна скоринка надає їй додаткового аромату та смаку. Якщо вам важлива кількість калорій, вибирайте твердий або м’який сир зі зниженою жирністю.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Всі овочі для початку треба вимити і обсушити на паперовому рушнику.
  • Баклажани наріжте кружальцями не товще 0,5 см.присипте їх сіллю, щоб вийшла гіркота, залишивши на 20 хвилин.
  • Потім промийте кружки баклажанів під проточною холодною водою і злегка відіжміть руками.
  • Кабачки і томати також наріжте кружальцями. Товщина всієї нарізки повинна бути рівною.
  • Наріжте кільцями болгарський перець, очистивши його від насіння.
  • Часник дрібно порубати.
  • Гуртки овочів і колечка перцю притискайте один до одного і викладайте по спіралі в форму для випічки, змащену олією. Чергуйте овочі між собою.
  • Зверху овочі присипте сіллю, перцем і французькими травами, а можна просто використовувати одну-дві прянощі, наприклад, розмарин і базилік або чебрець і чабер.
  • Полийте овочі рослинною або оливковою олією і присипте часником.
  • Запікайте рататуй під фольгою в духовці (температура – 190 градусів). Час-близько години. Печіть блюдо, поки всі овочі не стануть рівномірно м’якими.
  • Готову страву присипте сиром і пару хвилин потримайте в духовці під грилем, щоб сир розплавився.

Гарячий рататуй можна посипати будь свіжої рубаною зеленню, і їсти зі свіжим хлібом або як гарнір до м’ясної страви.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь