Вишуканий, легкий і ніжний десерт з гарбуза. Правильно приготоване суфле виходить повітряним, як хмара. Завдяки натуральній солодощі гарбуза, цукру знадобиться зовсім небагато.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 500 гр.
- Молоко сухе 200 гр.
- Вершки 33% 200 мл.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
- Куряче яйце 5 шт.
- Базилік свіжий або м’ята для подачі
Кроки
- Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжте м’якоть на частини.
- Оберніть гарбуз у фольгу і запікайте в духовці при 200 градусах 25 хвилин.
- Пюрируйте гарбуз разом з цукром до стану пюре.
- У гарбузове пюре додайте сухе молоко, вершки, цукор, яйця і крохмаль. У вас повинна вийти однорідна густа маса.
- Отримане тісто розлийте по силіконовим формочках. У деко з високими бортиками влийте воду і опустіть в неї силіконові форми. Випікайте суфле в духовці при 160 градусах 60 хвилин.
- У готового суфле серединка повинна трохи тремтіти. Гарбузове суфле остудіть і помістіть в холодильник на ніч.
- Потім вийміть суфле з форм, прикрасьте листочками свіжого базиліка або м’яти і подавайте до столу.