Печінковий торт з свинячої печінки з часником – це універсальна і дуже апетитна закуска. Торт готується шарами з смачних печінкових коржів. А ось з начинкою можна експериментувати! Цього разу спробуйте додати в блюдо пряні зубчики часнику. Результат вас точно порадує!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свиняча печінка 600 гр.
- Борошно пшеничне 60 гр.
- Сметана 30% 100 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Майонез столовий молочний 150 мл.
- Часник 2 шт.
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Петрушка 1 пучок
Кроки
- Очищаємо від лушпиння цибулини і чистимо моркву. Цибулю будемо розрізати півкільцями, а ось морква подрібнити через велику тертку.
- Тепер змішаємо овочі і на розігрітій олії обсмажимо їх, поки вони не стануть м’якими і рум’яними.
- Печінку промиваємо, вирізаємо прожилки, прибираємо плівку і режим на частини. А потім прокручуємо в м’ясорубці.
- У печінкову масу вбиваємо яйце і перемішуємо.
- Приправляємо і солимо отриману масу і додаємо сметану і борошно. Знову мішаємо, розбиваючи грудочки і утворюючи незбиране тісто.
- Нагріваємо сковороду і на олії з печінкового тіста випікаємо коржі. Корж потрібно добре обсмажити з обох сторін. Він стане злегка золотистим. Таким чином смажимо все тісто.
- Зубчики часнику очищаємо і пропускаємо через прес або ж дрібно кришимо ножем.
- Перемішуємо часник і майонез.
- Миємо і дрібно нарізаємо зелень.
- Збираємо листковий торт. Для цього на один корж намазуємо часникову суміш, а поверх кладемо овочеву зажарку і посипаємо все зеленню. Знову викладаємо корж і повторюємо процес. Так потрібно викласти і змастити всі коржі.
- Готовий торт ставимо в холодильник на 1,5 години.
Приємного апетиту!