Чи знаєте ви, що слово “шарлотка” прийшло до нас з Франції і буквально означає “яблука, запечені в тісті”? Звичайно, з часом рецепт максимально спростили, але смак і зовнішній вигляд десерт не втратив, а при готуванні в мультиварці не потрібно навіть стежити за готовністю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 5 шт.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Розпушувач тіста 10 гр.
- Масло вершкове 4 ст. л.
- Кориця 10 гр.
- Ванілін 1.5 гр.
- Манна крупа 1-2 ч. л.
- Цукрова пудра за смаком
Кроки
- Підготуємо начинку. Кілька яблук середнього розміру гарненько обполоскати під струменем води, обсушуємо за допомогою кухонних рушників і, вирізавши насіннєву коробочку, нарізаємо часточками.
- Далі, відокремлюємо білки від жовтків.
- Білки 5 яєць збиваємо міксером до утворення щільної піни.
- Невеликими порціями засипаємо цукор.
- І слідом відправляємо ванілін, який додасть готовому пирогу обладнаний аромат.
- Наступним етапом додаємо до маси яєчні жовтки разом з соняшниковою олією.
- Ще раз збиваємо суміш міксером до однорідної консистенції.
- Пшеничне борошно просіваємо і наповнюємо його киснем, туди ж засипаємо розпушувач і мелену корицю.
- Суху суміш поступово починаємо засипати до яєчної маси.
- За допомогою силіконової або дерев’яної лопатки акуратно вимішуємо тісто за годинниковою стрілкою.
- Чашу мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом.
- Поверх присипаємо невеликою кількістю манки.
- Рівним шаром викладаємо 2/3 від загальної кількості борошняної маси.
- Яблучні часточки розподіляємо по всій основі.
- Останнім шаром виливаємо залишки тіста.
- В мультиварці встановлюємо 120-125 градусів, а на таймері вказуємо 100 хвилин.
- Після закінчення часу обережно виймаємо шарлотку за допомогою контейнера для готування на пару.
- Даємо пирогу трохи охолонути при кімнатній температурі.
За своїм смаком і бажанням посипаємо цукровою пудрою і тішимо близьких. Приємного апетиту!