Пишна шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці

шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці

Чи знаєте ви, що слово “шарлотка” прийшло до нас з Франції і буквально означає “яблука, запечені в тісті”? Звичайно, з часом рецепт максимально спростили, але смак і зовнішній вигляд десерт не втратив, а при готуванні в мультиварці не потрібно навіть стежити за готовністю.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Підготуємо начинку. Кілька яблук середнього розміру гарненько обполоскати під струменем води, обсушуємо за допомогою кухонних рушників і, вирізавши насіннєву коробочку, нарізаємо часточками.
  • Далі, відокремлюємо білки від жовтків.
  • Білки 5 яєць збиваємо міксером до утворення щільної піни.
  • Невеликими порціями засипаємо цукор.
  • І слідом відправляємо ванілін, який додасть готовому пирогу обладнаний аромат.
  • Наступним етапом додаємо до маси яєчні жовтки разом з соняшниковою олією.
  • Ще раз збиваємо суміш міксером до однорідної консистенції.
  • Пшеничне борошно просіваємо і наповнюємо його киснем, туди ж засипаємо розпушувач і мелену корицю.
  • Суху суміш поступово починаємо засипати до яєчної маси.
  • За допомогою силіконової або дерев’яної лопатки акуратно вимішуємо тісто за годинниковою стрілкою.
  • Чашу мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом.
  • Поверх присипаємо невеликою кількістю манки.
  • Рівним шаром викладаємо 2/3 від загальної кількості борошняної маси.
  • Яблучні часточки розподіляємо по всій основі.
  • Останнім шаром виливаємо залишки тіста.
  • В мультиварці встановлюємо 120-125 градусів, а на таймері вказуємо 100 хвилин.
  • Після закінчення часу обережно виймаємо шарлотку за допомогою контейнера для готування на пару.
  • Даємо пирогу трохи охолонути при кімнатній температурі.

За своїм смаком і бажанням посипаємо цукровою пудрою і тішимо близьких. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь