В якості начинки для рулетиків з баклажанів нерідко використовують інші овочі – томати, цибулю, часник або моркву. Виходить поживна і легка закуска, яку можна подати як гарнір до м’ясних страв або в якості аперитиву перед основною подачею.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 5 шт.
- Помідор 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- У вимитих баклажанів відрізаються хвостики з обох сторін, а іншу частину поділяють на тонкі слайси. Скибочки складають в глибоку ємність, заливають підсоленою водою і витримують під гнітом півгодини, щоб прибрати гіркоту.
- Потім слайси злегка віджимають, розкладають на паперовий рушник, щоб повністю позбавити від рідини, а потім обсмажують з рослинною олією, щоб підрум’янилися.
- Готові скибочки викладають на серветку, звільняючи від зайвого жиру.
- Томати, цибуля, морква і часник нарізаються дуже дрібно, змішуються, приправляються сіллю і перцем.
- На кожен шматочок баклажана кладуть трохи овочевої начинки, акуратно згортають в рулет і викладають на посуд для подачі.
Їдять рулетики з баклажанів з овочевою начинкою охолодженими.