Легкий і швидкий рецепт приготування баклажанних рулетиків з сирною начинкою. Плавлений сир робить блюдо більш ніжним, але важливо загортати начинку в остиглі скибочки баклажанів, щоб вона не розтеклася від високої температури.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 800 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Кріп 100 гр.
- Помідор 200 гр.
- Сир плавлений 250 гр.
- Часник 4 зуб.
- Рослинна олія 60 мл.
Кроки
- У вимитих баклажанів акуратно відрізати кінчики і розділити їх на довгасті тонкі слайси. Присипати сіллю і залишити для виділення рідини на 20-30 хвилин. Після цього промити, віджати і обсушити.
- У олії обсмажити скибочки баклажанів з двох сторін. Блюдо буде більш ефектним, якщо вдасться домогтися красивої золотистої скоринки при обсмажуванні овочів.
- Окремо змішати плавлений сир з подрібненим часником і рубаним кропом.
- Помідори нарізати брусочками або невеликими скибочками.
- На кожен охолоджений слайс баклажана викласти трохи сирної начинки і шматочок помідора, згорнути в рулетик. При необхідності зафіксувати готову страву шпажкою: так його зручно брати з тарілки, і він не втратить форму.