Знаменитий салат анкл бенс із кабачків легко заготовити на зиму, оскільки він добре зберігається і не потребує дорогих продуктів. У нашому рецепті ми пропонуємо самим приготувати томатну пасту для заливки, але ви можете використати магазинну.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 кг.
- Помідор 3 кг.
- Цибуля ріпчаста ½ кг.
- Перець болгарський 5 шт.
- Оцет столовий 9% ½ ст.
- Часник за смаком
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Рослинна олія 1 ст.
- Перець червоний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 81 ккал
Білки: 0.9 г
Жири: 6.2 г
Вуглеводи: 5.3 г
Кроки
- Приступимо до готування салату анкл бенс із кабачків із томатною пастою. Очистіть цибулю та болгарський перець. Промийте овочі в проточній воді та відкладіть.
- Кабачок промийте, очистіть та видаліть середину за допомогою столової ложки. Потім наріжте плоди на маленькі кубики.
- Промиті половинки томатів покладіть у чашу блендера і збийте до пюре, яке потім перелийте в каструлю.
- Помістіть пюре в каструлю, додайте цукор і сіль, олію. Доведіть суміш до кипіння і проваріть близько п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання. Якщо не хочете готувати заливку з томатів, то замініть її томатною пастою, розведеною з водою до стану рідкого пюре.
- Цибулю наріжте на невеликі шматочки. Найкраще беріть дрібну цибульку, яку доведеться лише розрізати навпіл.
- У кипляче томатне пюре викладіть кабачки та проваріть протягом десяти хвилин з моменту закипання.
- Потім додайте в ємність цибулю, подрібнений часник та болгарський перець. Знову дочекайтеся закипання суміші та варіть протягом п’ятнадцяти хвилин.
- Додайте в овочеву суміш оцет і проваріть ще 15 хвилин. За цей час підготуйте банки та простерилізуйте їх.
- Готовий салат швидко розлийте банками і відразу ж закрийте його кришками.
Після того, як банки повністю охолонуть, заберіть заготовку на зберігання в темне місце з помірною температурою.