Крабовий салат у святковому оформленні. Готується салат з крабових паличок, рису, кукурудзи та яєць – продукти та смак знайомі. Небагато фантазії – і салат у вигляді симпатичного дракончика займе головне місце на новорічному столі!
Інгредієнти
Порції: –+
- Крабові палички 250 гр.
- Кукурудза консервована 300 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Рис білий 40 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Мед (для маринування цибулі) 10 гр.
- Сік лимона (для маринування цибулі) 15 мл.
- Майонез столовий молочний 80 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Маслини 1 шт.
Кроки
- Підготуйте потрібні інгредієнти. Купуйте смачні крабові палички гарної якості. Від цього залежить смак готової страви. Рис підійде будь-хто. У мене круглий. Майонез використовуйте будь-який, можна домашній.
- Яйця відваріть круто (10 хвилин з моменту закипання). Остудіть у холодній воді.
- Рис добре промийте кілька разів змінюючи воду. Залийте в каструлі холодною водою (200-250 мл), доведіть до кипіння. Варіть рис на маленькому вогні 15-20 хвилин, до готовності (рис стане м’яким, і вся рідина вбереться).
- Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Викладіть у миску.
- Додайте до цибулі лимонний сік, мед, сіль і мелений чорний перець. Перемішайте. Залишіть цибулю маринуватися на 25-30 хвилин, періодично перемішуючи.
- Відкладіть 4 крабові палички для прикраси салату. Інші наріжте дуже дрібно. Дві крабові палички розгорніть (я трохи обрізала їх згори) – це будуть крила дракона. Одну паличку наріжте тонкими кружальцями – це буде хребет дракона. Виріжте язик та брови.
- У глибокий салатник викладете дрібно нарізані крабові палички.
- Варений рис відкиньте на сито та промийте холодною водою. Кілька разів струсіть, щоб стекла вся рідина.
- Додайте рис у салатник із крабовими паличками.
- Мариновану цибулю відкиньте на сито, щоб стекла зайва рідина.
- Додайте мариновану цибулю до салатника.
- Очистіть яйця. Одне ціле яйце і три жовтки натріть на дрібній тертці. Три білки, що залишилися, натріть на дрібній тертці в окрему тарілку.
- Додайте до салатника подрібнені яйця (з жовтками).
- Відкиньте консервовану кукурудзу на сито, щоб стекла вся рідина. Додайте її до інших інгредієнтів. Трохи насіння залиште для оформлення салату (15-20 штук).
- Посоліть і поперчіть до смаку. Додати майонез.
- Добре все перемішайте. Салатна маса не повинна бути рідкою, тому з майонезом будьте обережні.
- Підберіть потрібну плоску страву для подачі салату (у мене діаметром 30 см). Викладіть салатну масу та надайте їй форму дракона (див. фото).
- Зверху розподіліть натерті білки.
- З оливки виріжте очі. Додайте язичок, брови, хребет та крила з крабових паличок.
- Додайте нігтики та ніздрі з кукурудзи.
Новорічний крабовий салат готовий. Відразу подавайте його до столу.
Смачного!