Обов’язковими овочами «Дунайського» салату є солодкі перці, помідори і цибуля, але її часто доповнюють капустою, огірками і морквою. Готують такий салат починаючи з кінця літа, коли перець і томати м’ясисті і зрілі і з’являється капуста середніх сортів. Всі овочі беруться в різних пропорціях. Термічна обробка недовга, тому салат завжди з хрустким смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 2 кг.
 - Перець болгарський 3 шт.
 - Помідор 3 кг.
 - Цибуля ріпчаста 1 кг.
 - Морква 1 кг.
 - Рослинна олія 200 мл.
 - Сіль 100 гр.
 - Цукор-пісок 200 гр.
 - Оцет столовий 9% 120 мл.
 
Кроки
- Овочі для салату почистіть і добре промийте. У капусти видаліть зовнішні листя і качан. Перці очистіть від насіння і плодоніжок.
 - Потім можете приступати до шинкування овочів за допомогою гострого ножа або спеціальних кухонних гаджетів. На тонку соломку наріжте капусту.
 - На м’ясорубці з великими гратами перекрутіть томати або нарубати їх ножем на дрібні кубики.
 - Також на дрібні кубики подрібніть очищені цибулини.
 - Морква подрібніть або за допомогою дрібної терки, або в кухонному комбайні.
 - Перці наріжте на тонкі брусочки.
 - Всю овочеву нарізку перекладіть у велику каструлю з товстим дном. Насипте до неї в зазначеному в рецепті розрахунку цукор з сіллю, потім налийте рослинну олію з оцтом і все акуратно лопаткою перемішайте. Салат залиште на одну годину при домашній температурі, щоб овочі промаринувалися.
 - Потім їх на середньому вогні тушкуйте протягом 30 хвилин при періодичному помішуванні.
 - Поки салат тушкується, простерилизуйте в мікрохвильовці банки і прокип’ятіть кришки. Гарячий “Дунайський” салат розфасуйте по підготовленим банкам і відразу герметично закупорьте.
 - Після повного охолодження під теплим покривалом перенесіть салат в місце зберігання ваших консервацій.
 
Смачних і вдалих заготовок!


