Салат “Дунайський” з капусти з болгарським перцем і помідорами на зиму

Салат "Дунайський" з капусти з болгарським перцем і помідорами на зиму

Обов’язковими овочами «Дунайського» салату є солодкі перці, помідори і цибуля, але її часто доповнюють капустою, огірками і морквою. Готують такий салат починаючи з кінця літа, коли перець і томати м’ясисті і зрілі і з’являється капуста середніх сортів. Всі овочі беруться в різних пропорціях. Термічна обробка недовга, тому салат завжди з хрустким смаком.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 50 хвДрук
  • Овочі для салату почистіть і добре промийте. У капусти видаліть зовнішні листя і качан. Перці очистіть від насіння і плодоніжок.
  • Потім можете приступати до шинкування овочів за допомогою гострого ножа або спеціальних кухонних гаджетів. На тонку соломку наріжте капусту.
  • На м’ясорубці з великими гратами перекрутіть томати або нарубати їх ножем на дрібні кубики.
  • Також на дрібні кубики подрібніть очищені цибулини.
  • Морква подрібніть або за допомогою дрібної терки, або в кухонному комбайні.
  • Перці наріжте на тонкі брусочки.
  • Всю овочеву нарізку перекладіть у велику каструлю з товстим дном. Насипте до неї в зазначеному в рецепті розрахунку цукор з сіллю, потім налийте рослинну олію з оцтом і все акуратно лопаткою перемішайте. Салат залиште на одну годину при домашній температурі, щоб овочі промаринувалися.
  • Потім їх на середньому вогні тушкуйте протягом 30 хвилин при періодичному помішуванні.
  • Поки салат тушкується, простерилизуйте в мікрохвильовці банки і прокип’ятіть кришки. Гарячий “Дунайський” салат розфасуйте по підготовленим банкам і відразу герметично закупорьте.
  • Після повного охолодження під теплим покривалом перенесіть салат в місце зберігання ваших консервацій.

Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь