Салат із запечених баклажанів з сиром і кедровими горішками підкорить всіх, хто любить експериментувати з продуктами і пробувати нове. Салат має шикарний зовнішній вигляд, а маринад робить закуску оригінальною. Для салату використовують компоненти не зовсім бюджетні, але використовувана кількість не вдарить по кишені. Подача виглядає цікаво і незвично. Закуска заслуговує на те, щоб бути присутньою на урочистому заході.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
- Рукола 2 жмені
- Сир Фета 100 гр.
- Кедрові горіхи 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Бальзамічний оцет 2 ст. л.
- Перець чилі мелений за смаком
- Паприка 2 ч. л.
- Часник 2 зубці
- Олія оливкова (для маринаду і подачі) 3 ст. л.
- Мед квітковий 1 ст. л.
Кроки
- Об’єднуємо чилі і паприку. Солимо і перчимо. Заливаємо оцтом і розмішуємо. Додаємо мед і 2 ложки оливкової олії. Ще раз збовтуємо до однорідності. Довільно ріжемо промиті баклажани. Занурюємо в маринад і щедро купаємо. Деко вистилає папером для випічки, розкладаємо мариновані часточки. Запікаємо в духовій шафі 20 хвилин при 180°.
- Рубаємо очищений часник або подрібнюємо через землянку. Гарячі баклажани перекладаємо в сковорідку і засипаємо рубаним часником. Повертаємо підрум’янитися на 5 хвилин. Після чого охолоджуємо. Замість свіжого часнику допустимо використовувати суху спецію, насипавши відразу в маринад.
- Рукколу перебираємо, видаляємо підвялі листочки, промиваємо, висушуємо рушником і розкладаємо на блюді для складання закуски. Руколу за бажанням замінюємо листям салату (айсберг, Ромен, крес-салат або салатний мікс) або навіть пекінською капустою. Експериментувати не заборонено.
- Підсушуємо кедрові горішки на гарячій сковорідці при невеликій температурі, помішуючи, щоб домогтися рівномірного прожарювання. Хрусткі горіхи додадуть незабутній смак і вишуканість закусці.
- Запечені “синенькі” викладаємо на рукколу. Зверху розкладаємо шматочки фети, попередньо подрібнивши руками. Фету при бажанні замінюємо іншим сиром. Пармезан в рецепті теж буде ідеальний. Прикрашаємо смаженими горішками. Скроплюємо оливковою олією. За бажанням присмачуємо спеціями.
Приємного апетиту!