Салат із запечених баклажанів з сиром і кедровими горішками

Салат із запечених баклажанів з сиром і кедровими горішками підкорить всіх, хто любить експериментувати з продуктами і пробувати нове. Салат має шикарний зовнішній вигляд, а маринад робить закуску оригінальною. Для салату використовують компоненти не зовсім бюджетні, але використовувана кількість не вдарить по кишені. Подача виглядає цікаво і незвично. Закуска заслуговує на те, щоб бути присутньою на урочистому заході.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
45 хвДрук
  • Об’єднуємо чилі і паприку. Солимо і перчимо. Заливаємо оцтом і розмішуємо. Додаємо мед і 2 ложки оливкової олії. Ще раз збовтуємо до однорідності. Довільно ріжемо промиті баклажани. Занурюємо в маринад і щедро купаємо. Деко вистилає папером для випічки, розкладаємо мариновані часточки. Запікаємо в духовій шафі 20 хвилин при 180°.
  • Рубаємо очищений часник або подрібнюємо через землянку. Гарячі баклажани перекладаємо в сковорідку і засипаємо рубаним часником. Повертаємо підрум’янитися на 5 хвилин. Після чого охолоджуємо. Замість свіжого часнику допустимо використовувати суху спецію, насипавши відразу в маринад.
  • Рукколу перебираємо, видаляємо підвялі листочки, промиваємо, висушуємо рушником і розкладаємо на блюді для складання закуски. Руколу за бажанням замінюємо листям салату (айсберг, Ромен, крес-салат або салатний мікс) або навіть пекінською капустою. Експериментувати не заборонено.
  • Підсушуємо кедрові горішки на гарячій сковорідці при невеликій температурі, помішуючи, щоб домогтися рівномірного прожарювання. Хрусткі горіхи додадуть незабутній смак і вишуканість закусці.
  • Запечені “синенькі” викладаємо на рукколу. Зверху розкладаємо шматочки фети, попередньо подрібнивши руками. Фету при бажанні замінюємо іншим сиром. Пармезан в рецепті теж буде ідеальний. Прикрашаємо смаженими горішками. Скроплюємо оливковою олією. За бажанням присмачуємо спеціями.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 2 з 5 )
Залишити відповідь