Погодьтеся, після майонезно-м’ясного марафону новорічних свят складно повертатися до здорового харчування. Капуста з овочами якась зовсім несмачна, та й кефір з ранку викликає зневіру, а не полегшення. Але будьте впевнені, салат “розвантажувальний” поверне радість від корисної трапези!
У народі це блюдо називають “щіткою” за дивовижну здатність очищати організм. Але я люблю салат “розвантажувальний” за його приємний кисло-солодкий смак і хрустку текстуру. Для його приготування обов’язково використовую сирі овочі. За смаком додаю мандарини для солодкості і горішки.
- Морква 2 шт.
- Яблуко 1 шт.
- Оцет білий винний 50 мл.
- Кмин 1-2 щіп.
- Сіль за смаком
- Буряк 2 шт.
- Мандарин 2 шт.
- Олія оливкова 50 мл.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Насамперед приготуйте заправку. У глибокій мисці змішайте мед з винним або яблучним оцтом. Туди ж відправте олію, кмин і трохи солі. Ретельно перемішайте все.
- Моркву і буряк очистіть. Окремо натріть їх на тертці для моркви по-корейськи. Буряк збризніть заправкою, щоб він не фарбував інші інгредієнти.
- Яблуко очистіть від шкірки і насіння, наріжте смужками. Мандарини просто очистіть. Якщо часточки великі, поріжте їх половинками.
- Перемішайте всі інгредієнти в салатнику, заправивши їх сумішшю олії, оцту і спецій. Залиште блюдо на півгодини в холодильнику, а потім подавайте до столу.
Особисто я готую салат “розвантажувальний” не тільки після свят, але і в будні. Він заряджає енергією, підсилює апетит і надає легкості. До того ж це дуже смачна страва. Таку хрустку кисло-солодку закуску я б їла хоч кожен день. Пробуйте!