Корінь селери дуже корисний. У ньому містяться необхідні організму вітаміни і мікроелементи. Навіть після термічної обробки селера зберігає більшу їх частину. А ще він досить низькокалорійний. Ось чому для приготування салатів цей коренеплід — справжня знахідка. Я часто використовую корінь на кухні, але моїм фаворитом залишається салат «Серцеїдка».
Біля кореня селери дуже ніжний смак і приємний сильний аромат. Після смаження запах стане менш помітним, що дозволить овочу гармонійно доповнити інші інгредієнти. Салат з квасолею і селерою цілком може стати улюбленою стравою для тих, хто шукає чогось нового.
- Селера 550 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Кріп 50 гр.
- Йогурт 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Квасоля червона консервована 400 гр.
- Волоський горіх 70 гр.
- Петрушка 50 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Наріжте соломкою селеру і цибулю. Розтопіть вершкове масло на сковороді і обсмажте до м’якості на сильному вогні спочатку селеру, а потім додайте цибулю. Доведіть до готовності, постійно помішуючи. Посоліть і поперчіть.
- Перекладіть обсмажені овочі в глибоку миску, додайте квасолю, попередньо зливши з неї рідину.
- Наріжте зелень, а горіхи злегка подрібніть в блендері. Додайте в миску.
- Заправте салат йогуртом і добре перемішайте. Дайте настоятися 15 хвилин і можете подавати.
Салат виходить дуже ситним і легким. Його можна поставити на святковий стіл, а можна приготувати на вечерю. Спробувавши раз, вже не зможете забути ніжний смак спокусливого квасолевого салату.