Для того щоб приготувати щось оригінальне до свята, не обов’язково купувати дорогі продукти і витрачати багато часу. Досить просто підключити фантазію. Якщо ж вам не вистачає ідей, але дуже хочеться порадувати близьких, тоді пропонуємо скористатися рецептом легкої весняної закуски «Тюльпани».
До речі, вона не тільки красива на вигляд, але і корисна для здоров’я. Помідори містять потужний антиоксидант-лікопін, який є відмінним засобом профілактики серцево-судинних і онкологічних захворювань. Часник запобігає і лікує різні простудні захворювання і зміцнює імунітет. Волоські горіхи сприяють поліпшенню пам’яті, а яйця — прекрасне і доступне джерело високоякісного білка, який необхідний організму.
Для приготування салату «Тюльпани» найкраще використовувати домашній майонез. Якщо у вас не багато часу для готування, тоді замініть його 125 г нежирного сиру, змішаного з 3 столовими ложками сметани.
- Помідор 5 шт.
- Твердий сир 50 гр.
- Часник 2-3 зуб.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Майонез столовий молочний 125 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Огірок 2 шт.
- Волоський горіх за смаком
- Зробіть на помідорі-вершку хрестоподібний надріз, чайною ложкою акуратно дістаньте практично всю м’якоть.
- Приготуйте начинку: натріть на дрібній тертці сир і два зварених круто яйця. Додайте подрібнений часник і волоські горіхи. Заправте начинку майонезом.
- Нафаршируйте начинкою помідори.
- Зробіть невеликим ножем дірочку в кожному помідорі з того боку, яка не надрізана. У неї вставте перо цибулі. Можна просто викласти фаршировані помідори на пір’я цибулі і кружечки огірка. Блюдо буде виглядати так само красиво!
При бажанні можна додати в помідори іншу начинку і прикрасити так, як душа бажає. Головне, щоб в результаті блюдо було схоже на букет розкішних тюльпанів!