Салат з баклажанів по-грузинськи – яскраве і барвисте частування. Аромат закуски і поєднання овочів доставить непередаване задоволення. Простий рецепт займає мінімум часу, приготувати його зможе кожен. Грузинський салат ідеальний для повсякденного вживання і для особливих подій.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Черрі 6 шт.
- Кріп ½ пучка
- Петрушка ½ пучка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія за смаком
- Хмелі-сунелі ½ ч. л.
- Базилік свіжий 4 гілочки
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник за смаком
Кроки
- Овочевий набір, петрушку, кріп і гілочки базиліка споліскуємо під краном. Зелень підійде будь-яка. Кладемо те, що є в наявності. Чим більше зелені, тим яскравіше і більш насичений смак.
- Баклажани ріжемо половинками і посипаємо сіллю. Чекаємо, коли виділиться волога.
- Черрі ріжемо на дольки. Перець звільняємо від нутрощів і нарізаємо соломкою. Цибулю позбавляємо від лушпиння і подрібнюємо. Спосіб нарізки вибираємо самостійно. Кількість цибулі регулюємо за смаком. Для яскравості можна взяти фіолетову цибулю.
- Очищений часник, промиту петрушку і кріп рубаємо дрібно, наскільки це можливо. Часник використовуємо за бажанням. При необхідності замінюємо гранульованою спецією. На свій розсуд і для любителів пікантних закусок додаємо гострий стручковий перець.
- З баклажанів зливаємо рідину, змиваємо сіль і прибираємо вологу серветками. Гріємо сковорідку, наливаємо рослинну олію. Розкладаємо баклажани і зарум’янюємо з обох сторін. Надлишки олії прибираємо серветками.
- Всю нарізку об’єднуємо в салатник. Присмачуємо олією (рафінованою або з запахом за бажанням). Посипаємо сіллю і перцем, додаємо хмелі-сунелі і листочки базиліка. Розмішуємо.
Розкладаємо порційно або презентуємо в загальному блюді. Черрі і солодкий перець рекомендується використовувати різних кольорів, щоб урізноманітнити блюдо, зробити яскравіше і наповнити закуску соковитими літніми фарбами. Приємного апетиту!