Останнім часом я стала часто купувати м’ясо індички. Суп з нього більш наваристий, і для дітей воно корисно. А ще я читала, що в індичатині менше всякої гидоти, якою наповнене магазинне куряче м’ясо. Днями до нас приїжджали родичі, довелося швидко складати меню. Одним з пунктів був новий салат з індичкою.
Блюдо дійсно дуже смачне і просте. У ньому чудово поєднується ніжне індиче філе зі свіжими овочами. І все це заправлено пікантним соусом. Потрібно тільки злегка обсмажити замариноване в соєвому соусі м’ясо разом з цибулею. Хе з індички виходить злегка гоструватим, але в цьому його родзинка. Мої гості оцінили.
- Філе індички 300 гр.
- Соус соєвий 30 мл.
- Помідор 300 гр.
- Заправка для хе 2 ст. л.
- Приправа для курки ½ ч. л.
- Кінза за смаком
- Часник 2 зуб.
- Огірок 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Кунжут ½ ч. л.
- Олія соняшникова 50 мл.
- Помийте філе, приберіть воду паперовими рушниками і наріжте м’ясо невеликими смужками. Складіть філе в миску, посипте приправою і залийте соєвим соусом. Перемішайте і залиште на 30 хвилин.
- Наріжте велику цибулину півкільцями, помідори-великими шматочками. Можна замінити звичайні томати на 8 черрі. Тоді їх потрібно розділити навпіл. Огірок розріжте уздовж і наріжте скибочками.
- Розігрійте соняшникову олію і обсмажте м’ясо з цибулею на сильному вогні. Слідкуйте, щоб не підгоріло. Це займе приблизно 10 хвилин.
- З’єднайте помідори і огірки, додайте рубану кінзу і часник, пропущений через прес. Додайте філе з цибулею, полийте заправкою і посипте кунжутом. Перемішайте.
Як я і обіцяла, все дуже просто. А наскільки смачним вийшов азіатський салат, ви зможете дізнатися, тільки коли приготуєте самі. Моя сім’я в захваті. Ми навіть їмо паличками, малюкам це подобається. Приємного апетиту!