До нарізаної капусти, огірків, перцю, ріпчастої цибулі і помідорів додається соняшникова олія, оцет, сіль і цукор. Все перемішується і залишається на 2 години. Потім все розкладається по банках, стерилізується і відправляється на зберігання в темне місце.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Огірок 500 гр.
- Перець болгарський 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Помідор 500 гр.
- Олія соняшникова 100 мл.
- Оцет столовий 9% 80 мл.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2.5 ст. л.
Кроки
- З капусти знімаємо верхні листки, промиваємо під проточною водою, обсушуємо і дрібно шаткуємо. Відправляємо все в глибоку каструлю.
- Болгарський перець також промиваємо, видаляємо плодоніжки з насінням, нарізаємо соломкою і відправляємо до нарізаної капусти.
- Огірки промиваємо і нарізаємо тонкими кружечками. Можна також зробити це за допомогою кухонного комбайна.
- Ріпчасту цибулю очистимо і нарізаємо півкільцями. Відправляємо її до решти овочів.
- Помідори промиваємо і нарізаємо шматочками середнього розміру. Додаємо їх в каструлю.
- Тепер додаємо до овочів сіль, цукровий пісок, соняшникову олію і оцет. Все ретельно перемішуємо і даємо постояти при кімнатній температурі 1.5-2 години, щоб інгредієнти пустили сік. Протягом цього часу періодично помішувати салат.
- В цей час вимиваємо банки під гарячою водою з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним салат, злегка утрамбовуємо його, прикриваємо кришками і стерилізуємо все 20-25 хвилин після закипання. Закупорюємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру або покривало і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне сухе місце. Відкриваємо взимку і подаємо вітамінний салат до столу з улюбленими стравами.
Приємного апетиту!