Розкішний салат з морепродуктами, сиром і овочами. Формуємо його шарами в формі, а при подачі перевертаємо її догори дном. Закуска матиме форму башточки. Прикрашаємо червоною ікрою і подаємо до столу на радість їдцям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Риба червона 150 гр.
- Креветки свіжі (варені) 150 гр.
- Кальмари (варені) 150 гр.
- Крабові палички 200 гр.
- Цибуля червона 1 шт.
- Ікра червона 2 ст. л.
- Куряче яйце 3 шт.
- Огірок 250 гр.
- Картопля 250 гр.
- Морква 2 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сир твердий 100 гр.
- Для маринаду:
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Вода 300 мл.
Кроки
- Кальмарів очищаємо від плівки, опускаємо в киплячу воду, варимо не більше пари хвилин. Дістаємо, охолоджуємо. Ріжемо соломкою. Форму для салату застилає харчовою плівкою для подальшого зручного вилучення готового салату. Кладемо шар кальмарів.
- Варену моркву тремо на середній тертці, викладаємо наступним шаром на кальмарів. Змащуємо майонезом.
- Червону рибу без кісток ріжемо кубиками. Тут можливі варіанти: робимо шар з червоної риби або залишаємо її для прикраси поверхні, як вам більше подобається. Також укладаємо (поверх риби або замість неї) варені очищені креветки. Змащуємо майонезом.
- Варені яйця подрібнюємо, розподіляємо поверх креветок, змащуємо майонезом.
- Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, і заливаємо маринадом на десять-п’ятнадцять хвилин. Для приготування маринаду попередньо змішуємо воду, оцет, сіль і цукор в зазначених пропорціях. Після маринування цибулю витягаємо і розкладаємо шаром в салат.
- Далі – порізані шматочками крабові палички.
- Останній шар – тертий на крупній тертці твердий сир.
- Змащуємо його майонезом. Закриваємо зверху звисаючими краями плівки і прибираємо в холодильник для просочування на ніч.
- Перед подачею акуратно перевертаємо салат на блюдо сервіровки, знімаємо плівку, прикрашаємо поверхню креветками, ікрою, рибою, оливками.