Салат з креветками, кальмарами, червоною рибою та ікрою на святковий стіл

Розкішний салат з морепродуктами, сиром і овочами. Формуємо його шарами в формі, а при подачі перевертаємо її догори дном. Закуска матиме форму башточки. Прикрашаємо червоною ікрою і подаємо до столу на радість їдцям.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • Кальмарів очищаємо від плівки, опускаємо в киплячу воду, варимо не більше пари хвилин. Дістаємо, охолоджуємо. Ріжемо соломкою. Форму для салату застилає харчовою плівкою для подальшого зручного вилучення готового салату. Кладемо шар кальмарів.
  • Варену моркву тремо на середній тертці, викладаємо наступним шаром на кальмарів. Змащуємо майонезом.
  • Червону рибу без кісток ріжемо кубиками. Тут можливі варіанти: робимо шар з червоної риби або залишаємо її для прикраси поверхні, як вам більше подобається. Також укладаємо (поверх риби або замість неї) варені очищені креветки. Змащуємо майонезом.
  • Варені яйця подрібнюємо, розподіляємо поверх креветок, змащуємо майонезом.
  • Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, і заливаємо маринадом на десять-п’ятнадцять хвилин. Для приготування маринаду попередньо змішуємо воду, оцет, сіль і цукор в зазначених пропорціях. Після маринування цибулю витягаємо і розкладаємо шаром в салат.
  • Далі – порізані шматочками крабові палички.
  • Останній шар – тертий на крупній тертці твердий сир.
  • Змащуємо його майонезом. Закриваємо зверху звисаючими краями плівки і прибираємо в холодильник для просочування на ніч.
  • Перед подачею акуратно перевертаємо салат на блюдо сервіровки, знімаємо плівку, прикрашаємо поверхню креветками, ікрою, рибою, оливками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь