Салат можна додавати у другі страви, наприклад, тушковану капусту або овочеве рагу. Перед тим, як варити, квасолю необхідно залити водою не менше ніж на 4-6 годин, причому вода повинна повністю покривати бобові.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Квасоля червона 1 кг.
- Помідор 2 кг.
- Перець болгарський ¾ кг.
- Цукор-пісок 120 гр.
- Оцет столовий 9% 130 мл.
- Рослинна олія 170 мл.
- Сіль 2 ст. л.
Кроки
- Заливаємо квасолю (використовуємо червону) водою і залишаємо на ніч. Перед початком готування зливаємо воду в раковину, промиваємо квасолю і відправляємо її в каструлю, яку попередньо ставимо на плиту. Заливаємо бобові свіжою водою (бажано очистити її заздалегідь) і варимо 30-40 хвилин. Квасоля повинна стати м’якою, але не дуже розваристою.
- Зливаємо воду з каструлі. Вибираємо молоді кабачки і вимиваємо їх разом з перцем і помідорами. Подрібнюємо помідори за допомогою м’ясорубки. Перець краще нарізати соломкою, а кабачки – кубиками.
- Викладаємо подрібнені овочі в каструлю. Ставимо ємність на плиту і варимо до моменту закипання. Засікаємо 10 хвилин після того, як маса почне булькати, і додаємо рослинну олію, сіль і цукор. Відправляємо в каструлю квасолю і розмішуємо інгредієнти.
- Через 20 хвилин вливаємо в каструлю оцет, перемішуємо масу і даємо потомитися ще 10 хвилин. Заздалегідь готуємо банки і кришки для закаток. Очищаємо їх і стерилізуємо.
- У чисті ємності викладаємо квасолю з кабачками і відразу ж закочуємо. Ми залишаємо банки в перевернутому положенні до моменту повного охолодження (їх необхідно укутати теплим пледом).
Потім зберігаємо заготовки при кімнатній температурі.