Салат з квасолі з кабачками в банках на зиму

Салат з квасолі з кабачками в банках на зиму

Салат можна додавати у другі страви, наприклад, тушковану капусту або овочеве рагу. Перед тим, як варити, квасолю необхідно залити водою не менше ніж на 4-6 годин, причому вода повинна повністю покривати бобові.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
9 год 40 хвДрук
  • Заливаємо квасолю (використовуємо червону) водою і залишаємо на ніч. Перед початком готування зливаємо воду в раковину, промиваємо квасолю і відправляємо її в каструлю, яку попередньо ставимо на плиту. Заливаємо бобові свіжою водою (бажано очистити її заздалегідь) і варимо 30-40 хвилин. Квасоля повинна стати м’якою, але не дуже розваристою.
  • Зливаємо воду з каструлі. Вибираємо молоді кабачки і вимиваємо їх разом з перцем і помідорами. Подрібнюємо помідори за допомогою м’ясорубки. Перець краще нарізати соломкою, а кабачки – кубиками.
  • Викладаємо подрібнені овочі в каструлю. Ставимо ємність на плиту і варимо до моменту закипання. Засікаємо 10 хвилин після того, як маса почне булькати, і додаємо рослинну олію, сіль і цукор. Відправляємо в каструлю квасолю і розмішуємо інгредієнти.
  • Через 20 хвилин вливаємо в каструлю оцет, перемішуємо масу і даємо потомитися ще 10 хвилин. Заздалегідь готуємо банки і кришки для закаток. Очищаємо їх і стерилізуємо.
  • У чисті ємності викладаємо квасолю з кабачками і відразу ж закочуємо. Ми залишаємо банки в перевернутому положенні до моменту повного охолодження (їх необхідно укутати теплим пледом).

Потім зберігаємо заготовки при кімнатній температурі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь