Влітку обов’язково потрібно заготовити ароматні, корисні закочення на зиму. Дуже апетитним і незвичайним виходить салат із рису та помідорів. Готувати його досить швидко, а смак у нього просто чудовий!
Як приготувати салат з помідорів та рису на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 1 ст.
- Помідор 2 кг.
- Морква 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 4 головки
- Рослинна олія 200 мл.
- Сіль 50 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 40 мл.
На порцію
Калорії: 70 ккал
Білки: 1.4 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 16.1 г
Кроки
- Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо її кубиками. Моркву чистимо і натираємо на тертці або нарізаємо кубиками.
- Помідори промиваємо водою, ріжемо на кілька часточок і подрібнюємо блендером.
- У каструлю наливаємо олію, кладемо овочі, заливаємо томатне пюре, додаємо цукор, сіль, спеції та склянку рису. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 60 хв.
- За 5 хв. до готовності додаємо оцет і розкладаємо у стерилізовані банки. Закочуємо і укутуємо пледом до остигання.
Смачного!