Рис добре поєднується з грибами та овочами. Ви за пропонованим рецептом можете заготовити на зиму ситний плов, до того ж і пісний. Гриби для салату краще взяти лісові, але і з печерицями вийде не гірше. Цей салат можна їсти холодним або гарячим, можна використовувати для супу, подати на гарнір до м’ясних страв. Готуємо без стерилізації.
Як приготувати салат з грибами і рисом на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Гриби 1 кг.
- Рис білий 1.5 ст.
- Помідор 1 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Морква 700 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Рослинна олія 200 мл.
- Приправа (на вибір) за смаком
На порцію
Калорії: 80 ккал
Білки: 2.0 г
Жири: 1.2 г
Вуглеводи: 12.0 г
Кроки
- Гриби ретельно промийте і наріжте на середні шматочки.
- Почистіть цибулю і наріжте її тонкими чверть кільцями. Нарізані гриби та цибулю обсмажте на невеликій кількості олії до напівготовності. Обсмажуйте на середньому вогні під кришкою і до максимального випарювання грибного соку.
- Моркву почистіть та подрібніть на велику тертку.
- Помийте перець та помідори, видаліть у них плодоніжки та насіння з перегородками у перцю. Потім ці овочі наріжте також на середні шматочки.
- У спеціальну каструлю для варіння варення налийте вказану в рецепті кількість олії, розігрійте її та обсмажте в ній протягом 5 хвилин натерту моркву. Потім перекладіть у каструлю нарізані помідори та перець. Потушкуйте овочі протягом 5 хвилин на середньому вогні.
- Промийте проточною водою рис.
- Потім перекладіть у каструлю до овочів обсмажені з цибулею гриби та додайте промитий рис. Тушкуйте салат на невеликому вогні протягом години, не забуваючи його періодично перемішувати. До кінця тушкування насипте в салат сіль, цукор та спеції на свій смак (подрібнений часник, запашний і чорний перець, лист лавра). Салат обов’язково спробуйте та відкоригуйте смак. Потім для надійності консервації налийте необхідну кількість оцту. Через 5 хвилин вогонь можна вимкнути.
- Гарячий салат з рисом та грибами розкладіть у стерильні банки та закатайте прокип’яченими кришками. Банки з салатом остудіть під «шубою» та перенесіть на зберігання у темне місце.
Їжте на здоров “я!