Закуска з яловичого язика із зеленню та помідорами чері у сметано-імбирному дієтичному соусі – ситна, смачна і при цьому корисна. Цю ошатну страву можна приготувати навіть на вечерю і не боятися погладшати, адже інгредієнти салату не завдадуть шкоди фігурі, і навіть зроблять вас стрункішою. Час потрібний тільки на варіння язика, решта готування швидка.
Рецепт салату з язиком та руколою гранично простий
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 200 гр.
- Яловичий язик 500 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Рукола 150 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Сир Пармезан 100 гр.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Імбир маринований 30 гр.
- Сметана 15% 200 гр.
- Кріп 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Язик промийте і покладіть у воду разом з очищеною цибулею, часником та морквою, лаврушкою, сіллю та перцем. Відваріть до готовності (це займе приблизно 3-3,5 години) і одразу перекладіть у крижану воду, щоб було легко очистити його. Зніміть з нього шкіру.
- Наріжте язик кубиком.
- На тарілку сервіровки покладіть вимиту і трохи обсушену руколу.
- Відваріть яйця та очистіть від шкаралупи. Яйця наріжте невеликими шматочками різної форми, так вони будуть гарніше виглядати у блюді. Викладіть язик та яйця на зелень.
- Для салатної заправки з’єднайте сметану, соус та натертий імбир і збийте у блендері. Покришіть у соус кріп і розмішайте ложкою.
- Акуратним струмком полийте салат соусом.
- Помідори промийте, розділіть ножем на половинки і гарно розкладіть на тарілці. У середині розмістіть ще пару листків руколи.
- Посипте салат дрібно натертим пармезаном і викладіть у центрі квітку з четвертин черрі.
Смачного!