У салатниці змішується нарізане варене куряче філе, селера, болгарський перець, помідори, замочену в окропі ріпчасту цибулю і яблуко. Далі туди додається сіль, все заправляється майонезом, перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачний і незвичайний салат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 300 гр.
- Селера 200 гр.
- Яблуко 200 гр.
- Перець болгарський 200 гр.
- Помідор 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Сіль за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
Кроки
- Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і відправляємо на вогонь. Доводимо все до кипіння і варимо протягом 20 хвилин. Потім дістаємо курку з бульйону, даємо їй охолонути, після чого дрібно нарізаємо.
- Ріпчасту цибулю очищаємо, дрібно нарізаємо і перекладаємо в окрему ємність. Заливаємо її окропом і даємо постояти так протягом 10 хвилин, після чого зливаємо всю рідину. Потім промиваємо цибулю в холодній воді. Таким чином, вона не буде гірчити.
- Селеру добре промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо кубиком.
- Болгарський перець також промиваємо, після чого видаляємо у нього плодоніжки з насінням і нарізаємо кубиками. Помідори нарізаємо таким же чином.
- Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими кубиками. При бажанні, можна скропити їх лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Тепер беремо салатницю, відправляємо туди куряче філе, селеру, болгарський перець, помідори, цибулю і яблука. Все перемішуємо, після чого додаємо трохи солі і заправляємо салат майонезом.
Готову страву подаємо до столу в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!