Салати у вигляді Бика на Новий рік 2021

Новий 2021 рік пройде під заступництвом Білого Бика, тому салати можна оформити у вигляді символу року. Пропонуємо кілька рецептів з фото, а також інші ідеї по прикрасі святкових страв.

Салат «Бичок»

На Новий 2021 рік можна приготувати улюблений салат, а от оформити її можна у вигляді бика. Таке блюдо буде оригінально виглядати на новорічному столі обов’язково сподобається нового покровителя.

Інгредієнти:

  • 200 г курячого філе;
  • 300 г картоплі;
  • 4 яйця;
  • 340 г горошку (консервованого);
  • 200 г вареної ковбаси;
  • 10 г сиру;
  • 10 г маслин (без кісточок);
  • 100 мл майонезу.

Приготування:

  • Філе птиці відварюємо протягом 20-25 хвилин і охолодити прямо в бульйоні, так м’ясо буде більш соковитим. Потім подрібнюємо невеликими брусочками.
  • Зварений у мундирі картоплю натираємо на дрібній тертці.
  • Варені яйця ділимо на білки і жовтки, кожен інгредієнт тремо на тертці в різні ємності.

  • На широку тарілку викладаємо шматочки м’яса і надаємо форму голови бичка. М’ясний шар змащуємо майонезом.
  • Наступний шар робимо з консервованого горошку і майонезу.
  • Потім шар жовтків і майонез, картопля, який також покриваємо тонкою сіточкою соусу.
  • Тепер салат повністю покриваємо білками і приступаємо до оформлення страви у вигляді символу 2021 року.
  • З вареної ковбаси вирізаємо ніс і вуха, сиру – роги, а з маслин – ніздрі, очі і вії.

Салат «Бики на лузі»

Пропонуємо ще один рецепт з покроковим фото простого, але смачного салату, який можна оформити у вигляді бика. Блюдо виходить яскравим, красивим, воно цілком гідно бути на святковому столі на Новий рік.

Інгредієнти:

  • 3 бульби картоплі;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 5 яєць;
  • 300 г ковбаси;
  • 2 свіжих огірка;
  • 2 помідори;
  • 2 болгарських перці;
  • 200 г сиру;
  • майонез.

Приготування:

  1. Відварну картоплю, а також моркву, ковбасу, цибулю і свіжий огірок нарізаємо маленькими кубиками. За допомогою дрібної терки подрібнюємо сир і яйця, тільки білки натираємо окремо від жовтків.
  2. На широке блюдо викладаємо всі інгредієнти шарами, кожен промазуємо соусом.
  3. Першим шаром йде картоплю, потім моркву і цибулю.
  4. Після ковбаса, огірок і яєчні білки.
  5. Наступним шар – тертий сир і останній – жовтки.
  6. Тепер робимо галявину. Для цього по периметру салату прикладаємо нарізаний кружечками свіжий огірок.
  7. По контуру викладаємо подрібнений кубиками помідор і солодкий перець.
  8. Голову одного бичка робимо з помідорів, а іншого – з яєць.

З маслин робимо їм ротик, носик і очі. Також прикрашаємо галявину квітами з огірків.

Салат «Бичок» з шинкою і сухариками

Салат з шинкою і сухариками – смачне і просте в приготуванні блюдо, яке обов’язково сподобається всім гостям на Новий 2021 рік. А, щоб закуска вийшла більш яскравої і святкової, оформити її можна у вигляді бика.

Інгредієнти:

  • 200 г шинки;
  • 400 г грибів;
  • 2-3 цибулини;
  • 1 пакетик житніх сухариків;
  • 250 г пекінської капусти;
  • 2 помідори;
  • майонез;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Маленькими кубиками шаткуємо цибулю і злегка обсмажуємо, після додаємо нарізані шматочками гриби, смажимо протягом 7-8 хвилин.
  2. Соломкою ріжемо шинку і пекінську капусту.
  3. У миску відправляємо остиглі гриби з цибулею, шинку, капусту і сухарики.
  4. Додаємо за смаком сіль і заправляємо майонезом.
  5. Перекладаємо салат в красиве блюдо, з помідорів робимо головку бичка, очі можна оформити з маслин або маринованих огірочків.

Прикрашаємо закуску зеленню і відразу подаємо салат до столу.

Салати на Новий 2021 рік — красиве оформлення страв

На Новий 2021 рік необов’язково подавати на стіл салати у вигляді бика, адже є й інші варіанти гарних страв, які обов’язково сподобаються гостям і нового символу року. Пропонуємо добірку кращих рецептів з фото.

Салат «Шишки»

  • 250 г курячої грудинки;
  • 150 г сиру;
  • 4 яйця;
  • 150 мл майонезу;
  • 200 г ананасів (консервованих);
  • пластівці без цукру для прикраси.

Приготування:

  • Грудку птиці варимо до готовності з додаванням спецій і овочів, після остуджуємо і нарізаємо маленькими кубиками.

  • На великій тертці натираємо варені яйця і відправляємо в миску з курячим м’ясом.

  • Подрібнюємо На дрібній тертці сир і перекладаємо до інших інгредієнтів.
  • Консервовані ананаси ріжемо кубиками і додаємо в миску.

  • До інгредієнтів кладемо майонез з насиченим смаком і все перемішуємо.

  • Салат викладаємо на широке блюдо невеликими гірками, надаємо їм форму шишок.

  • Кукурудзяними пластівцями викладаємо лусочки шишок в шаховому порядку, щоб не було просвітів.

На великій тертці натираємо свіжий огірок і розкладаємо його між шишками у вигляді гілочок.

Салат «Новорічна казка»

  • 1 куряче філе;
  • 4 яйця;
  • 1 морква;
  • 3 бульби картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 3 маринованих огірка;
  • майонез;
  • сіль і перець за смаком;
  • червонокачанна капуста;
  • сир.

Приготування:

  • Невеликими кубиками подрібнюємо цибулю, а щоб прибрати з нього зайву гіркоту, заливаємо окропом.
  • Відварену грудинку птиці ріжемо невеликими брусочками.

  • Також малими нарізаємо кубиками варену картоплю, моркву і мариновані огірки.

  • Варені яйця ділимо на білки і жовтки окремо натираємо на дрібній тертці.
  • Червонокачанну капусту нарізаємо довільно і подрібнюємо в блендері. З отриманої маси виживаємо сік, поливаємо їм яєчні білки і перемішуємо, залишаємо до повного фарбування білків.

  • У миску кладемо м’ясо, морква, картопля, цибуля і огірки. Солимо, перчимо, додаємо майонез і перемішуємо.

Викладаємо салат на блюдо з допомогою сервіровки кільця і переходимо до його прикраси. Поверх частування викладаємо пофарбовані білки, бічні сторони обсипаємо тертими жовтками. З сиру з допомогою формочок вирізаємо сніжинки і прикрашаємо ними салат.

Салат «Новорічна ніч»

  • 200 м з/з оселедця;
  • 400 г вареної картоплі;
  • 400 г відвареного буряка;
  • 300 г вареної моркви;
  • 250 г солоних огірків;
  • 250 г яблук;
  • 2-3 ст. л. журавлини;
  • 50 р ріпчастої цибулі;
  • зелень кропу і петрушки;
  • 3 варених курячих яйця;
  • 3 перепелиних яйця;
  • 150 г сиру;
  • 300 мл майонезу;
  • 3 ст. л. оцту;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Шаткуємо півкільцями цибулю і маринуємо його в оцті з додаванням цукру.

  • Філе оселедця нарізаємо невеликими кубиками.
  • З допомогою великої терки подрібнюємо буряки, картоплю, моркву і курячі яйця.
  • Солоні огірки ріжемо маленькими кубиками.
  • Сир і очищене яблуко також подрібнюємо за допомогою великої терки.

  • На блюдо ставимо сервірувальне кільце, першим шаром викладаємо оселедець, зверху – мариновану цибулю і буряк, яку промазуємо майонезом.

  • Тепер робимо шари із солоних огірків, моркви, змащуємо майонезом.
  • Після викладаємо яблуко, сир і картоплю, цей шар промазуємо соусом.

  • Останній шар – варені яйця.

  • Для прикраси зелень кропу і петрушки дрібно нарізаємо.
  • Варені перепелині яйця розрізаємо навпіл.
  • З моркви вирізаємо стрілки годин і римські цифри.

  • Верх салату прикрашаємо зеленню, у вигляді циферблата розкладаємо перепелині яйця разом зі стрілками і цифрами з моркви. Також прикрашаємо салат ягідками журавлини.
  • При бажанні такий рецепт можна використовувати, щоб оформити салат на Новий рік у вигляді бика.

Інгредієнти викладаємо шарами на блюдо, надаємо форму голови тварини, тільки останній шар робимо з білків. З сиру вирізаємо рогу, з ковбаси – вуха і великий ніс, для очей і ніздрів використовуємо маслини.

Салат «Рукавичка Діда Мороза»

  • 240 г сайри в маслі;
  • 2 бульби картоплі;
  • 2 моркви;
  • 5 яєць;
  • зелена цибуля;
  • 170 мл майонезу.

Приготування:

  • Сайру дістаємо з баночки, прибираємо всі кісточки і розминаємо виделкою.

  • Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
  • Подрібнюємо На крупній тертці варену картоплю.

  • Моркву натираємо за допомогою дрібної терки.
  • Від двох варених яєць відокремлюємо білки (відкладаємо в сторону, будемо використовувати їх для прикраси). Решта яйця разом з жовтками пропускаємо через тертку.

  • На широке блюдо викладаємо картоплю, надаємо форму рукавиці, трохи підсолюємо і зверху покриваємо майонезом.
  • Поверх картоплі розкладаємо сайру, яку посипаємо зеленою цибулею, а зверху робимо сіточку з майонезу.

  • Потім шар варених яєць і майонез. Після салат повністю покриваємо тертою морквою, робимо галявину з тертих білків.

Прикрашаємо рукавицю сніжинками, які можна намалювати майонезом або за допомогою маленьких формочок виріжте з яєчного білка або сиру.

Салат «Шапочка Снігуроньки»

  • 300 г курячого філе;
  • 300 г солодкої кукурудзи;
  • 300 г ананасів (консервованих);
  • 200 г сиру;
  • 30 г сиру;
  • 25 г вершкового масла;
  • 30 г кокосової стружки (блакитний);
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 20 зерен граната;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Консервовані ананаси і запечену грудку птиці нарізаємо невеликими кубиками.

  • У ємність відправляємо м’ясо, фрукти і солодку кукурудзу. Салат солимо, перчимо і заправляємо майонезом.

  • Миску, схожу на шапочку, застеляємо харчовою плівкою, перекладаємо в неї салат, злегка його утрамбовуємо і ставимо в холодильник на 10-15 хвилин.

  • Половину сиру подрібнюємо на дрібній тертці.
  • Салат дістаємо, перевертаємо на широке блюдо, знімаємо плівку і зверху посипаємо тертим сиром.

  • Блакитну стружку кокоса подрібнюємо в кавомолці, щоб вона стала більш дрібним.
  • Що залишився сир натираємо на крупній тертці і відправляємо його в чашу блендера разом з сиром, м’яким маслом і часником, подрібнюємо до однорідності.

  • З отриманої маси катаємо невеликого розміру кульки, але один робимо більшого розміру для помпона. Всі кульки обвалюємо в кокосовій стружці.

Підготовлені кульки викладаємо навколо салату, імітуючи галявину шапки, а зверху кладемо найбільшу кульку. Прикрашаємо шапочку зернами граната.

Салат «Дід Мороз»

  • 300 г м’яса;
  • 100 г чорносливу;
  • 150 г сиру;
  • 400 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 болгарських перці;
  • 4-5 яєць;
  • рослинна олія;
  • майонез;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Будь-яке м’ясо відварюємо до готовності, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.

  • Також подрібнюємо чорнослив, який попередньо можна запарити в окропі, якщо він виявився занадто жорстким.

  • Моркву і сир натираємо на тертці, шаткуємо кубиками цибулю і шматочками нарізаємо печериці.

  • На сковороді з невеликою кількістю олії злегка обсмажуємо цибулю, після додаємо моркву, а потім і гриби. Печериці з овочами солимо, перчимо і смажимо до готовності.

  • У миску кладемо м’ясо, чорнослив, остиглі гриби з цибулею, сир, майонез і все перемішуємо.

  • Окремо на дрібній тертці натираємо яєчні білки і жовтки.
  • Невеликими кубиками нарізаємо солодкий перець.

Салат викладаємо на блюдо, надаємо форму голови Діда Мороза, бороду і узлісся шапки робимо з білків, обличчя – з жовтків, а саму шапку – з солодкого перцю. З чорносливу робимо Діду Морозу очі, а з половинки помідора – ніс.

Салат «Ялинкова іграшка»

  • 200 г шинки;
  • 1 кисле яблуко;
  • 4 яйця;
  • 100 г твердого сиру;
  • 20 г волоських горіхів;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 гранат;
  • 5-7 гілочок кропу;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  1. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері або кришимо звичайним ножем.
  2. Шинку або балик нарізаємо тонкою соломкою.
  3. Яблуко і сир натираємо на крупній тертці.
  4. Відокремлюємо білки двох яєць для прикраси, решту жовткиів разом з цілими яйцями подрібнюємо за допомогою великої терки.
  5. Всі інгредієнти відправляємо в миску, додаємо пресований часник, дрібно нашатковану зелень петрушки. А також сіль, перець за смаком та майонез. Все перемішуємо.
  6. Салат викладаємо на плоске блюдо і надаємо форму ялинкової кулі, зверху присипаємо тертим білками і прикрашаємо зернами граната.

Ці смачні й гарні салати можна приготувати на Новий 2021 рік. Будь-яке вподобане блюдо можна оформити у вигляді бика або скористатися іншими ідеями із запропонованих рецептів з фото. Не бійтеся фантазувати, і тоді ваш стіл стане самим оригінальним і незвичайним.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь