Консервований зелений горошок – досить частий гість в холодильниках багатьох сімей. Цей продукт володіє особливим, приємним смаком, пікантним ароматом і ніжною текстурою.

Який салат приготувати з зеленим горошком

За ці якості його багато цінують і з задоволенням використовують не тільки в ролі гарніру на обід або вечерю, але і в ролі одного з основних інгредієнтів вітамінних салатиків. Рецепти салатів з горошком неповторні і різноманітні. Напевно, у кожної господині є на озброєнні своя власна рецептура приготування такої страви. Справа в тому, що зелений горошок – річ універсальна, легко поєднується з величезною кількістю продуктів.

П’ять найбільш часто викоистовуваний інгредієнтів в рецептах:

  • Зелений горошок;
  • Картопля;
  • Яйця;
  • Морква;
  • Огірки.

У їх числі будь-яке м’ясо (свинина, яловичина, баранина, птиця), річкова і морська риба, морепродукти (креветки, кальмари, мідії), різні овочі (огірки, цибуля, картопля, буряк, морква), свіжі, смажені або солоні гриби всіх сортів, яйця, шинка і т. д. У формі заправки до подібних кулінарних шедеврів можна використовувати все, що душа забажає: від соняшникової олії та лимонного соку до сметани, натурального йогурту і майонезу. Горох легко перенесе будь-яке поєднання, і такі салатики не тільки готуються швидко, але і виглядають дуже барвисто, красиво і апетитно. Гості та домочадці по достоїнству оцінять це оригінальне і ситне блюдо.

20 хв508
Щороку я з нетерпінням чекаю появи молодої червонокачанної капусти. На смак вона схожа на білокачанну, але її червоно-лілові листи виглядають в стравах
Салат з оселедцем і буряком
40 хв4017
Час йде, а радянський салат «Оселедець під шубою» все так же популярний. Зізнаюся, сама готую його пару раз на рік. Але це заняття клопітке і вимагає багато часу.
45 хв5024
Так уже повелося, що в моєму будинку листкові салати на основі відварених овочів і майонезу починають готувати з середини осені і аж до лютого.
30 хв6024
З величезної кількості страв з печінки мені довгий час подобався тільки печінковий торт. Складно сказати, чому: через ніжної консистенції або через велику
салат леді
10 хв2044
Більшість людей зараз намагається переходити на правильне харчування, відмовляючись при цьому від шкідливих і висококалорійних продуктів.
20 хв5031
Ціла стопка консервів в жерстяних баночках зберігається у мене на кухонній полиці. Там ви знайдете і зелений горошок, і кукурудзу, і шпроти в томаті.