Ми звикли, що до святкового салату вимоги у нас особливі. Він повинен бути не тільки смачним, але і приголомшливо красивим. “Цвяхом” столу, так би мовити, щоб привернути апетитну увагу гостей. Зазвичай ми “тренуємося” на таких рецептах задовго до свята або торжества, педантично і ретельно підбираємо продукти, продумуємо оформлення а-ля ресторан. Однак прості і швидкі салати теж мають право називатися святковими. Головне, їх витончено і вишукано сервірувати.
Які салати приготувати на святковий стіл
До речі, посуд дуже вдало може звичайний салат перевести з Рангу буденного в урочистий. Подайте банальний вінегрет в креманках або піалах, покладіть креветки в красивий келих мартіні – ось вам і елегантний, святковий декор.
Ми зібрали найкращі салати на святковий стіл в одну “золоту” колекцію. Вони порадують будь-якого, навіть самого вимогливого гурмана. Загальні тарілки або порційні салатники – тут є все: від радянської класики до нео-екзотики. Дивуйте і радуйте своїх гостей оригінальними і святковими рецептами! І не забувайте зривати гастрономічні компліменти. Адже напевно, у вас попросять записати який-небудь найсмачніший рецептик.
Кращі салати – класичні. Без цих рецептів не обійшлося жодне Радянське застілля. “Мімоза”, “Олів’є”, “оселедець під шубою” досі пестять не тільки вухо, але і животи. До салатів з минулого додалася ще одна кулінарна нетленка, і тепер “Цезар” пробують не тільки в ресторанах, але і вдома.
Салати з ковбасою, м’ясом або птахом. У галасливому і рясному застіллі дуже великою популярністю користуються салати ситні. Їх головне призначення як у хорошої закуски – градус “вкрасти”. Але більшість з гостей таким салатам на ранок говорить “велике спасибі”, адже хороша закуска – запорука доброго і бадьорого початку наступного дня.
Салати з рибою або морепродуктами. Креветки, кальмари, устриці, мідії або краби. Глобалізація принесла на нашу кухню багато смачної екзотики. Спочатку це були крабові палички, тепер їх потихеньку замінили на більш витончені морські делікатеси. Салати з морепродуктів надзвичайно легкі і корисні. Ніжні дари моря містять багато білка і мінеральних речовин: заліза, цинку, кальцію, магнію, йоду та інших. У той же час вони практично не містять жиру і, відповідно, калорій: наприклад, в 100 грамах мідій – всього 50 ккал, в креветках – 80 ккал. Морепродукти швидше і краще засвоюються організмом, ніж м’ясо, ковбаса або гриби. Зазвичай в салати вони “йдуть” в свіжому вигляді, але не гріх використовувати консерви, а також попередньо відварити, запекти або підсмажити. Наші рецепти з морепродуктів прикрасять меню і повсякденне, і святкове.
1 год 13 хв4
Крабовий салат у святковому оформленні. Готується салат з крабових паличок, рису, кукурудзи та яєць – продукти та смак знайомі. Небагато фантазії – і салат у вигляді симпатичного дракончика...
1 год 40 хв4
Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готується легко. Знадобиться лише виявити трохи фантазії та терпіння при оформленні страви.
2 год 30 хв6
Вже зовсім небагато часу залишилося до Нового року. За східним календарем це буде рік Зеленого Дракона. Бажаючи створити за столом казкову атмосферу, в якій хочеться загадувати бажання та.
60 хв5
Невелика кількість інгредієнтів створює таку закінчену та досконалу страву: гриби, печінка та свіжий помідор, присипані сиром, відмінно поєднуються між собою. Насичений смак салату
1 год 35 хв5
Яскравий та пікантний салат “Подих дракона” у вигляді полум’я вдало впишеться у новорічне меню на рік Дракона. Ніжний смак курячого філе та огірків чудово доповнюють
25 хв2
Печінка тріски багата на вітаміни і поживні речовини. У поєднанні з овочами та яйцями з печінки виходить корисний та ситний салат. Вибираючи печінку тріски на полицях магазинів, бажано...
1 год 20 хв3
Залишилося зовсім небагато часу до Нового року. Наступний рік буде за східним календарем роком Дракона. Тому пропоную до святкового столу подати салат, оформлений у вигляді симпатичного дракона.
50 хв4
Салат із печінкою тріски та рисом стане прикрасою святкового столу. Крім того, страва відома і своїми корисними властивостями: тріска відома своїм сприятливим впливом на зір та імунітет людини.
50 хв4
Смачний та вишуканий салат для святкового столу, з легкою кислинкою, яку йому надають солоні огірочки. Цей салат гарний як у будні, так і у свята. Як почати готувати салат...
1 год 30 хв8
Апетитний листковий салат із печінкою тріски та картопляною основою – страва дуже ситна та смачна. Якщо приготувати цей салат шарами, як і заявлено в рецепті, він може стати вишуканим...
1 год 5 хв5
Ось уже скоро 2024 рік – рік Дракона за східним календарем. А значить ми готуватимемо різноманітні закуски та салати для святкового столу. Ну і як не прикрасити новорічний...
60 хв6
Салат Мімоза з печінкою тріски відрізняється насиченим смаком, поживними властивостями та привабливим зовнішнім виглядом. Таке частування ідеально підійде для сімейного свята.
1 год 10 хв4
Крабовий салат з яблуком та плавленим сиром яскраво прикрасить новорічний стіл 2024 року! Крабові палички чудово поєднуються з плавленим сиром, кукурудзою та соковитим яблуком.
2 год 0 хв6
Класичні рецепти салатів передаються з покоління до покоління. Вони мають свої тонкощі та секрети смаку. У цьому рецепті ми докладно розповімо, як приготувати класичний «Соняшник» з грибами та.
35 хв6
Бажаєте здивувати своїх гостей незвичайною стравою на святковому столі? Приготуйте крабовий салат із чіпсами! Дуже оригінальна страва, готується за лічені хвилини, а результат виходить
1 год 30 хв4
Створіть справжній кулінарний шедевр на новорічному столі, перетворивши класичний оселедець під шубою на дивовижне видовище! Цей милий дракон не тільки порадує ваших гостей, а й стане символом 2024.
50 хв6
Класичний салат Олів’є з ковбасою – це популярне у багатьох сім’ях та смачне святкове частування. Салат порадує апетитним виглядом та поживністю. Приготувати її в домашніх
1 год 10 хв6
Класичний салат Олів’є з ковбасою, свіжим огірком та горошком – це улюблене багатьма та смачне частування для святкового або домашнього столу. Приготувати апетитний салат у домашніх умовах дуже.
50 хв6
Дивовижний вважається делікатесом. Найчастіше у приготуванні страв використовують яловичий або телячий язик. Язик – низькокалорійний поживний продукт, ніжний за структурою та дуже смачний.
2 год 55 хв5
Перед вами рецепт смачного та корисного салату – салат з язиком – це відмінний делікатес, тому що язик за смаковими якостями не зрівняється з будь-яким іншим видом м’яса....