Що приготувати з фаршу швидко і смачно

Час приготування: 1 год 30 хв

Фарш – дивовижний продукт, адже він відмінно поєднується з багатьма іншими інгредієнтами. Страви з нього готуються швидко і завжди виходять смачними. Розглянемо, що можна приготувати з такого м’ясного напівфабрикату.

Трубочки з фаршу

Якщо ви не знаєте, що можна приготувати швидко і смачно з фаршу, то пропонуємо дуже цікавий рецепт. Це м’ясні трубочки з овочевою начинкою.

Інгредієнти:

  • 600 г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • зелень петрушки;
  • 1 яйце;
  • 2-3 ст. л. панірувальних сухарів;
  • 1 ч. л. солодкої паприки;
  • сіль і перець за смаком.

Для начинки:

  • 500 г капусти;
  • 1 цибуля-порей;
  • 1 морква;
  • сіль і перець за смаком;
  • рослинна олія.

Приготування:

  • Почнемо з начинки. Для цього тонкою соломкою нарізаємо капусту.
  • Шаткуємо півкільцями цибулю-порей, який можна замінити звичайним ріпчастою.
  • На великій тертці натираємо моркву.
  • У розігріту з маслом сковороду викладаємо цибулю, смажимо хвилину.

  • Після відправляємо моркву, смажимо з цибулею 2 хвилини.

  • Тепер додаємо капусту, сіль, перець. Перемішуємо і тушкуємо овочі під кришкою протягом 10 хвилин.

  • Переходимо до фаршу, до якого додаємо подрібнений в блендері цибулю і петрушку.
  • Ще вбиваємо яйце, додаємо паприку, сіль і мелені сухарі. Все добре вимішуємо.

  • Ліпимо з фаршу колобки однакового розміру.

  • Потім колобки кладемо на харчову плівку, вологими руками перетворюємо в коржі. На край кладемо начинку і загортаємо в рулет.

  • Рулети перекладаємо на деко з пергаментом, зверху злегка поливаємо маслом і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин, температура 190 °С.

Для рулетів можна взяти будь-який м’ясний фарш. У запропонованому рецепті використовуються в рівному співвідношенні свинина і індичка.

Смачне блюдо з фаршу і картоплі

Фарш – картопля- найпростіші інгредієнти, але з них можна смачно і швидко приготувати страву для всієї родини. Це повноцінний обід чи вечерю, не потрібно готувати гарнір, що для кожної господині дуже зручно.

Інгредієнти:

  • 5-6 бульб картоплі;
  • 250 г черрі;
  • сіль і перець за смаком.

Для фрикадельок:

  • 300 г фаршу;
  • половина цибулини;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 картопля;
  • 0,5 ч. л. хмелі-сунелі;
  • сіль і перець за смаком.

Для заливки:

  • 100 г твердого сиру;
  • 150 мл сметани;
  • 50 мл молока (вершки);
  • 3 зубчики часнику.

Приготування:

  • У м’ясний фарш на тертці подрібнюємо цибулю і картоплю. Пропускаємо Через прес часник. Висипаємо сіль, перець, хмелі-сунелі. Ретельно все вимішуємо.

  • Вологими руками формуємо з фаршу фрикадельки.

  • Ріжемо Тонкими кружечками картоплю, викладаємо у форму і солимо.

  • Поверх картоплі розкладаємо фрикадельки, а між ними кладемо половинки чері.

  • У миску натираємо на крупній тертці сир, додаємо до нього часник, сметану, вливаємо молоко або вершки, перемішуємо.

  • Заливкою, що вийшла покриваємо фрикадельки і томати.

  • Відправляємо блюдо в духовку на 50 хвилин, температура 180 °С. Перед подачею посипаємо свіжою зеленню.

Щоб в процесі запікання сир не підгорав, форму можна накрити фольгою, а за 15 хвилин до готовності прибрати. Томати можна замінити грибами, смаженими з цибулею.

Булгур з фаршем

Швидко і смачно нагодувати сім’ю і таким блюдом, як булгур з м’ясним фаршем. Багато господинь вже змогли переконатися в тому, що ця крупа корисна, смачна і проста в приготуванні.

Інгредієнти:

  • 400 г булгуру;
  • 300 г м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 1 л води;
  • 1 ч. л. цукру;
  • сіль і перець за смаком;
  • каррі за смаком.

Приготування:

  • Дрібними кубиками шаткуємо цибулю.
  • З допомогою великої терки подрібнюємо моркву.
  • На сковороду з гарячим олією викладаємо цибулю, підсипаємо сіль, цукор і злегка обсмажуємо.

  • Після додаємо моркву і слідом фарш, сіль, каррі. Перемішуємо і готуємо на середньому вогні протягом 10 хвилин.

  • Потім кладемо томатну пасту, висипаємо булгур і вливаємо воду. Перемішуємо, готуємо під кришкою протягом 15 хвилин до випаровування всієї рідини.

  • Для більш насиченого смаку воду можна замінити овочевим або м’ясним бульйоном. Для страви можна перекрутити фарш будь-яке м’ясо, в описаному рецепті використовується яловичина.

Котлети по-аджарськи

Котлети по-аджарськи – оригінальне блюдо, яке можна швидко і смачно приготувати з фаршу. Аджарські котлети не смажаться на сковороді, а запікаються у вигляді човників, з начинкою з яйця, що і робить таке блюдо незвичайним.

Інгредієнти:

  • 800 г фаршу;
  • 5 яєць;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів;
  • 50 мл води;
  • 1 ч. л. копченої паприки;
  • 1,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. перцю;
  • зелену цибулю.

Приготування:

  • У м’ясний фарш додаємо подрібнений в блендері або на дрібній тертці цибулю, трохи зеленої цибулі і пропускаємо через прес часник.
  • Також вливаємо воду, соєвий соус, висипаємо панірувальні сухарі, сіль, перець і копчену паприку. Ретельно все вимішуємо.

  • З фаршу формуємо довгасті котлети у вигляді човників і викладаємо на деко з пергаментом.

  • З допомогою ополоника або гуртки робимо поглиблення і вбиваємо яйце.

  • Запікаємо аджарські котлети в духовці 30 хвилин при температурі 190 °С.
  • При бажанні котлети можна присипати сиром, але тільки навколо жовтка, а копчену паприку замінити хмелі-сунелі.

Смажені ковбаски

Якщо вам набридли звичайні котлети, то пропонуємо приготувати з фаршу смажені ковбаски. Принадність страви в тому, що готувати його просто і швидко, а виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 800 г фаршу;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. солі;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • перець за смаком;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 морква;
  • 2 цибулини;
  • 60 мл води.

Приготування:

  • У миску розбиваємо яйце, додаємо подрібнений часник, сіль і перець. Збовтуємо до однорідності.
  • Яєчну суміш перелити в фарш, підсипаємо борошно і все добре перемішуємо. Після фарш відбиваємо і охолоджуємо протягом 15 хвилин.

  • Від 1,5-літрової пластикової пляшки відрізаємо верхню частину, кладемо в неї фарш і видавлюємо його через шийку.

  • Смажимо ковбаски на рослинній олії по 1,5 хвилини з кожного боку.

  • Кубиками кришимо цибулю.
  • Моркву нарізаємо брусочками або подрібнюємо на тертці для корейських салатів.
  • У казан переливаємо масло, що залишилося після смаження ковбасок, і висипаємо цибулю, обсмажуємо до прозорості.
  • Після додаємо моркву, перемішуємо, смажимо овочі приблизно хвилину.

  • На овочеву подушку кладемо ковбаски, вливаємо воду і готуємо під кришкою протягом 15 хвилин.

  • Ковбаски, які можна приготувати з різного фаршу, подаємо до столу з будь-яким гарніром.

Запіканка з макаронів і фаршу

Швидко і без особливих витрат можна приготувати з фаршу запіканку з макаронами. Незважаючи на те, що блюдо просте, виходить дуже смачно і ситно.

Інгредієнти:

  • 400 р макаронів;
  • 500 г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 2 склянки молока;
  • 1-2 яйця;
  • 100 г сиру;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • У підсоленій воді відварюємо макарони, після відкидаємо на сито і промиваємо водою.
  • На середній тертці натираємо сир.
  • Яйця підсолюємо, збовтуємо і переливаємо в чашу з молоком, добре розмішуємо.
  • Невеликими кубиками подрібнюємо цибулю пасеруємо до рум’яного кольору. Додаємо до нього фарш, сіль і трохи води, щоб м’ясний продукт не збився в грудочки.
  • Як тільки фарш поміняє колір, накриваємо кришкою і готуємо протягом 10 хвилин.

  • На дно форми викладаємо половину макаронів.
  • Зверху рівномірно розподіляємо фарш з цибулею.
  • Після – залишилася порцію макаронів, зверху присипаємо сиром.
  • Вміст форми заливаємо яєчно-молочною сумішшю і відправляємо запіканку в духовку на 30 хвилин, температура 200 °С.

  • При бажанні можна приготувати запіканку по-грецьки, коли в процесі обжарювання фаршу додаються перетерті томати, а для заливки готується соус бешамель.

«Стожки» з фаршу з грибами

Багато господинь знають, що можна швидко і смачно приготувати на вечерю, і з задоволенням діляться рецептом такої страви, як «стожки» з фаршу з грибами. Це шикарне м’ясне блюдо, яке можна подати не тільки на сімейну вечерю, але і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 600 г картоплі;
  • 2 яйця;
  • 300 г грибів;
  • 1 помідор;
  • 1 цибулина (за бажанням);
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 2-3 скибочки батона;
  • 150 г твердого сиру;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • У фарш додаємо перетерту цибулю, замочений у молоці батон, 1 яйце, сіль і перець. Добре все вимішуємо і на час прибираємо фарш в холодильник.

  • Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо буквально пару хвилин на сковороді. При бажанні додаємо подрібнену цибулю.

  • З фаршу формуємо коржі і викладаємо на деко з фольгою, яку попередньо змащуємо маслом.
  • Зверху викладаємо обсмажені гриби.

  • Картоплю подрібнюємо на крупній тертці, підсипаємо сіль, перець, перемішуємо і викладаємо поверх грибів.
  • Кладемо нарізану кубиками помідор.

  • У тертий сир вбиваємо яйце, що залишилося, додаємо майонез і перемішуємо.
  • Сирною масою покриваємо стожки і відправляємо їх у духовку на 40-45 хвилин, температура 180 °С.

  • Картоплю подрібнюємо безпосередньо перед його прямим використанням, інакше він потемніє. «Стожки» можна просто посипати сиром, а зверху полити майонезом або сметаною.

Брізоль по-французьки

Брізоль – справжній шедевр французької кухні. Таке соковите і ситне блюдо з фаршу точно не залишить байдужим навіть самих вибагливих у їжі.

Інгредієнти:

  • 450 р фаршу;
  • 5 яєць;
  • 5 ст. л. молока;
  • 50 г твердого сиру;
  • 2-3 солоних огірка;
  • 100 мл сметани;
  • 2 зубчики часнику;
  • рослинна олія;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Для початку печемо яєчні млинці. На один млинець беремо одне яйце і 1 ст. ложку молока.

  • М’ясний фарш солимо, перчимо й перемішуємо.

  • Соломкою шаткуємо солоні огірки.

  • З сметани і тертого часнику готуємо соус.
  • Тепер на кожен яєчний млинець кладемо фарш, розподіляємо по всій поверхні.

  • М’ясний шар змащуємо часниковим соусом, на один край кладемо солоні огірки і загортаємо в рулетики.

  • Рулети перекладаємо в змащену маслом форму, зверху присипаємо сиром і відправляємо в духовку на 25 хвилин, температура 180 °С.

  • При бажанні в фарш, крім солі і перцю, можна додати паприку, а солоні огірки замінити грибами.

Макарони з фрикадельками

Макарони з фрикадельками – найпопулярніше, смачне і ситне блюдо, яке можна просто і швидко приготувати з фаршу для всієї родини.

Інгредієнти:

  • 350 мл томатного соку;
  • 350 мл води;
  • 300 г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 ч. л. базиліка;
  • 0,5 ч. л. паприки;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. чорного перцю;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 200 г спагетті.

Приготування:

  1. У глибоку сковороду або вок вливаємо томатний сік, відразу засипаємо паприку, сушений часник і базилік, сіль, перець і цукор.
  2. Дрібними кубиками кришимо цибулю, висипаємо в фарш і перемішуємо.
  3. Ліпимо з фаршу фрикадельки і кладемо в закипілий томатний сік.
  4. Нічого не перемішуємо, по краю доливаємо воду і готуємо під кришкою 15 хвилин.
  5. Потім до фрикадельок відправляємо спагетті і також під кришкою на малому вогні доводимо страву до готовності. Перед подачею посипаємо зеленню.
  6. Приготувати соус можна й іншим способом. Спочатку обсмажуємо цибулю з часником, після додаємо томатну пасту, свіжий базилік і готуємо соус протягом 30 хвилин.

Як бачимо, швидко і смачно приготувати найрізноманітніші страви з фаршу. Але смак у чому залежить від того, який саме м’ясний продукт використовується. Досвідчені кулінари відзначають, що секрет найсмачніших страв полягає в складанні комбінацій різного м’яса для фаршу.

Інгредієнти
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь