Кабачок – один з тих овочів, який доступний круглий рік. Але найсмачніші страви виходять з сезонного, який володіє чудовим смаком і ароматом. І зараз розглянемо, що можна швидко приготувати на вечерю з кабачків.
Смажені кабачки з часником
Найпростіше, що можна приготувати на вечерю з кабачків, це посмажити їх і заправити часником. Готується блюдо швидко, але виходить дуже смачно і апетитно.
Інгредієнти:
- кабачки;
- 2 яйця
- борошно;
- зелень;
- 3 зубчики часнику;
- кунжут (за бажанням);
- сіль і перець за смаком;
- рослинне масло.
Приготування:
- У невелику мисочку вбиваємо яйця, кладемо сіль, перець, при бажанні також можна додати сушених пряних трав. Добре все розмішуємо.
- В окрему тарілку висипаємо борошно, трохи солі, трав і насіння кунжуту, все перемішуємо.
- Кабачок нарізаємо кружечками завтовшки 0,5 див.
- Кожен кружечок паніруємо в борошні, потім занурюємо яйце і відправляємо на розігріту з маслом сковороду. Смажимо з двох боків до золотистої скоринки.
- Викладаємо кабачки на тарілку і поки вони ще гарячі, зверху наносимо тертий часник, а потім посипаємо подрібненою зеленню.
- Якщо кабачок молодий, то шкірку краще залишити, адже в ній багато вітамінів.
Котлети з кабачків
З кабачків смачно і швидко можна приготувати на вечерю котлети, які обов’язково сподобаються навіть тим, хто не дуже любить цей овоч. Котлети виходять ніжними і соковитими, ніхто не здогадається, що вони овочеві, а не м’ясні.
Інгредієнти:
- 2 кабачка;
- 1 цибулина;
- батон;
- 2 яйця;
- 1 ст. л. майонезу;
- 1 ст. л. борошна;
- 3 ст. л. панірувальних сухарів;
- сіль;
- часник;
- 0,5 ч. л. коріандру.
Приготування:
- Кабачки натираємо на крупній тертці, посипаємо сіллю, перемішуємо і поки відставляємо в сторону.
- В цей час нарізаний на шматочки цибулю подрібнюємо в блендері.
- Також за допомогою блендера подрібнюємо батон, який потрібно попередньо замочити у воді, а потім добре віджати.
- Повертаємося до кабачків, які також добре віджимаємо від виділився соку. Додаємо до них цибулю і батон, добре перемішуємо.
- Після вливаємо яйця, кладемо майонез, підсипаємо сушений часник за смаком і коріандр, ще раз все перемішуємо.
- В кінці додаємо борошно з панірувальними сухарями, все вимішуємо.
- З отриманого овочевого фаршу ліпимо котлети, паніруємо в сухарях і обсмажуємо на олії з двох боків до рум’яності.
- Готові котлети подаємо зі сметаною і зеленню. Також з рецепту не варто виключати коріандр, адже саме він надає котлетами м’ясний смак і аромат.
Запіканка з кабачків
Легко, швидко і смачно приготувати з кабачків і подати на вечерю запіканку. Рецепт страви настільки простий, що з ним впорається навіть починаюча господиня.
Інгредієнти:
- 750 г кабачків;
- 150 г сиру;
- 4 яйця;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1 ч. л. хмелі-сунелі;
- 1 ч. л. сушеного часнику;
- чорний перець за смаком;
- 100 мл молока;
- 2 ст. л. майонезу (сметани).
Приготування:
- Кабачки натираємо на крупній тертці і поки відставляємо в сторону.
- В окрему миску також через крупну тертку сир пропускаємо.
- Трохи сиру перекладаємо в окрему тарілочку, а в залишився вбиваємо яйця, підсипаємо сіль, перець, хмелі-сунелі і часник сушений, можна взяти 2-3 зубчики свіжого часнику.
- Потім вливаємо молоко, додаємо майонез або сметану, все добре розмішуємо.
- В отриману заливку викладаємо тертий кабачок і перемішуємо.
- Перекладаємо овочеву масу в змащену маслом форму, розрівнюємо.
- Зверху присипаємо сиром і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин, температура 170-180 °С.
- Якщо хочеться приготувати більш ситну страву, то можна додати в запіканку будь фарш, також є рецепти запіканки з кабачка з куркою, з рисом і з сиром.
Коржик з кабачка з м’ясом
Якщо ви не знаєте, що можна смачно і швидко приготувати на вечерю з кабачків, то пропонуємо дуже незвичайний рецепт. Це овочева коржик з м’ясною начинкою. Блюдо виходить дуже смачним і ситним, обов’язково спробуйте, вам точно сподобається.
Інгредієнти:
- 400 г кабачків;
- 2 яйця;
- 100 г борошна;
- 0,5 ч. л. солі;
- 2 ст. л. сметани;
- 2-3 зубчики часнику.
Для начинки:
- 300-400 г курячої грудинки;
- 1 цибулина;
- 60 г сиру;
- 1 ст. л. сметани;
- 0,5 ч. л. гірчиці;
- сіль і перець за смаком;
- зелень за смаком.
Приготування:
- Дрібними кубиками кришимо цибулю.
- Соломкою нарізаємо курячу грудку.
- На сковороді розігріваємо масло і пасеруємо цибулю до легкого золотавості.
- Після ріпчаста овоч прибираємо і починаємо обсмажувати куряче м’ясо.
- Як тільки м’ясні шматочки дадуть сік, солимо, перчимо, перемішуємо і смажимо до рум’яності, приблизно 10-15 хвилин.
- Кабачок натираємо на крупній тертці, після добре віджимаємо і викладаємо в миску.
- Вбиваємо до овочу яйця, видавлюємо часник, підсипаємо сіль, додаємо сметану і перемішуємо.
- Після просіваємо борошно і ще раз добре все вимішуємо.
- До м’яса викладаємо цибулю, також додаємо сметану і гірчицю, перемішуємо.
+
- На середній тертці подрібнюємо сир.
- На сковороді розігріваємо олію, викладаємо половину овочевого тіста, розподіляємо по всій поверхні. Закриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні 5 хвилин.
- Потім на половину коржа кладемо половину м’ясної начинки.
- Зверху посипаємо подрібненою зеленню і сиром.
- Тепер вільним краєм коржі накриваємо начинку, злегка притискаємо.
- Накриваємо кришкою і смажимо з кожного боку по 2 хвилини.
- В кінці посипаємо сиром, даємо йому розплавитися і знімаємо з вогню. Таким же чином готуємо другий корж.
Курячу грудку можна замінити фаршем, теж виходить дуже смачно.
Кабачкові палички
Кабачкові палички – ще один цікавий варіант того, що можна швидко і смачно приготувати на вечерю. Палички з кабачків виходять соковитими і м’якими всередині, але хрусткими зовні.
Інгредієнти:
- 2 кабачка;
- 200 мл сметани;
- 2-3 зубчики часнику;
- 100 г сиру;
- 100 панірувальних сухарів;
- сіль і перець за смаком.
Для соусу:
- 150 мл сметани;
- 2 зубчики часнику;
- сіль і перець за смаком;
- свіжий кріп за смаком.
Приготування:
- Брусочками нарізаємо кабачки.
- Подрібнюємо На дрібній тертці часник і додаємо його в сметану. Додаємо сіль, перець і будь-які приправи за бажанням. Добре все розмішуємо.
- Через дрібну тертку сир пропускаємо і змішати з панірувальними сухарями.
- Кожен брусок кабачка занурюємо в сметану, потім паніруємо в суміші сухарів і сиру, викладаємо на деко з пергаментом.
- Відправляємо кабачки в розігріту до 180-200 °С духовку, запікаємо до рум’яного кольору.
Готові кабачкові палички подаємо з соусом. Для цього в сметану натираємо часник, додаємо подрібнений кріп, спеції і все перемішуємо.
Рулет з кабачків
Рулет з кабачків – страва, що не тільки можна швидко приготувати на вечерю, але і подати на святковий стіл. Готується просто, а виходить неймовірно смачно. Так що радимо всім любителям кабачків взяти запропонований рецепт на замітку.
Інгредієнти:
- 500 г кабачків;
- 3 яйця;
- 150 г борошна;
- пучок зелені;
- сіль і перець за смаком;
- 2 зубчики часнику;
- 180 г помідор;
- 100 мл сметани;
- 60 г сиру (за бажанням).
Приготування:
- Кабачки подрібнюємо за допомогою великої терки і добре їх віджимаємо.
- Після перетертому овочу вбиваємо яйця, підсипаємо сіль і перець за смаком, а також додаємо будь-яку подрібнену свіжу зелень і перемішуємо.
- Всипаємо борошно і ще раз все добре вимішуємо.
- Тісто викладаємо на змащене олією деко, розподіляємо по всій поверхні і відправляємо в духовку на 20 хвилин, температура 180 °С.
- В цей час приготуємо соус. У сметану додаємо тертий сир, видавлюємо часник, перемішуємо.
- Готовий корж дістаємо, перекладаємо на стіл красивою стороною вниз, і поверхня змащуємо соусом.
- Потім по всьому коржу розкладаємо нарізаний кубиками помідор.
- Після звертаємо в рулет, зверху змащуємо соусом, при бажанні посипаємо сиром і прикрашаємо зеленню.
Щоб надати особливий смак кабачків, перед приготуванням їх можна збризнути лимонним соком і залишити на 5 хвилин.
Човники з кабачків
Човники з кабачків – популярне блюдо, яке готують багато господинь. Для начинки можна використовувати будь-які інгредієнти, можна запекти з овочами, м’ясом або сиром.
Інгредієнти:
- 3 кабачка;
- 1 куряче філе;
- 1 помідор;
- 1 цибулина;
- свіжий кріп і базилік;
- 3 зубчики часнику;
- 70 мл майонезу;
- сіль і перець за смаком;
- 100 г сиру;
- рослинне масло.
Приготування:
- Середні за розмірами кабачки розрізаємо навпіл, а потім з кожної половинки видаляємо м’якоть так, щоб не пошкодити стінки човників.
- Отримані заготовки солимо, перчимо, викладаємо на деко дном вгору і відправляємо в духовку на 10 хвилин, температура 180 °С.
- Грудку птиці нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо на сковороді з маслом до рум’яності.
- Шаткуємо цибулю чвертькільцями і також відправляємо на сковороду, пасеруємо до легкої золотавості.
- Залишилася м’якоть від кабачків подрібнюємо, додаємо до цибулі і смажимо до готовності.
- Помідори нарізаємо невеликими кубиками.
- Дрібно рубаємо зелень кропу і базиліку.
- У миску кладемо помідори, зелень, обсмажене м’ясо і м’якоть кабачка з цибулею. Також додаємо трохи натертого на дрібній тертці сиру, спеції, майонез і видавлюємо часник. Все добре перемішуємо.
- Човники з кабачків фаршируємо начинкою, зверху присипаємо сиром і запікаємо в духовці 5-10 хвилин, температура 180 °С.
Замість курячої грудки для начинки можна взяти будь-яке інше м’ясо, фарш, гриби або мисливські ковбаски.
Заливний пиріг з кабачками
З кабачків виходить дуже смачна випічка. Пропонуємо рецепт холодцю пирога, який готується швидко, а з’їдається ще швидше.
Інгредієнти:
- 160 мл йогурту (10-15 %);
- 100 г манної крупи;
- 2 кабачка;
- 1 ч. л. солі;
- 2 яйця;
- 10 г вершкового масла;
- 30 г сиру.
Приготування:
- У миску вливаємо натуральний йогурт, всипаємо манну крупу, добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
- В цей час подрібнюємо на крупній тертці кабачки, підсипаємо до овочу 0,5 ч. ложки солі, перемішуємо і теж поки відставляємо в сторону.
- У суміш з йогурту і манки вбиваємо яйця, підсипаємо 0,5 ч. ложки солі, добре розмішуємо.
- Тертий кабачок віджимаємо від зайвої рідини і викладаємо в заливку, перемішуємо.
- Перекладаємо тісто в змащену вершковим маслом форму і печемо пиріг 30 хвилин при температурі 180 °С.
- З кабачків можна також приготувати пиріг з беконом. Для цього робимо заливку з яєць, масла і молока. Додаємо в неї нарізаний кубиками кабачок і бекон, а також борошно і розпушувач. Перекладаємо тісто в форму, посипаємо сиром і ставимо в духовку на 40 хвилин.
Торт з кабачків
З кабачків можна спекти не просто пиріг, а справжній торт. Таким блюдом можна здивувати не тільки близьких за сімейною вечерею, але і гостей за святковим столом.
Інгредієнти:
- 1,5 кг кабачка;
- 700 г помідор;
- 250 г твердого сиру;
- 4 яйця;
- 150 г борошна;
- зелена цибуля;
- зелень;
- сіль і перець за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Для соусу:
- 150 г вершкового сиру;
- 100 мл майонезу;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 1 ч. л. гірчиці;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
- У миску подрібнюємо на крупній тертці кабачки, підсипаємо до них ложечку солі, перемішуємо і поки відставляємо в сторону.
- В цей час на дрібній тертці натираємо сир.
- Тонкими скибочками нарізаємо помідори.
- Зелений лук, а також іншу на вибір зелень дрібно шаткуємо.
- Вершковий сир змішуємо з майонезом і подрібненим часником.
- Ще в соус вливаємо лимонний сік, кладемо гірчицю, підсипаємо сіль і перець, все добре розмішуємо.
- З кабачків зливаємо сік, що виділився, вбиваємо яйця, підсипаємо спеції і половину зелені, перемішуємо.
- Висипаємо просіяне борошно і ще раз добре все вимішуємо. Маса повинна вийти досить густий.
- Далі розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом, викладаємо масу з кабачків, рівномірно розподіляємо і печемо млинець з двох боків до рум’яності.
- Коли всі млинці будуть готові, приступаємо до складання торта. Для цього кожен млинець змащуємо соусом, зверху кладемо томати, присипаємо сиром і зеленню.
Останній млинець також змащуємо соусом, присипаємо сиром і прикрашаємо за бажанням, можна помідорами чері і зеленню. Перед подачею торт з кабачків відправляємо в холодильник, щоб він добре просочився.
Ось такі страви можна швидко і смачно приготувати на вечерю з кабачків. Вони чудово поєднуються з іншими овочами, сиром та м’ясом. А нейтральний смак кабачків можна доповнити спеціями, соусами, зеленню і пряними травами. Так що вибір рецептів дуже великий, і господиням є чим порадувати своїх близьких за сімейним столом.