Що приготувати з кабачків на вечерю швидко і смачно

Час приготування: 30 хв

Кабачок – один з тих овочів, який доступний круглий рік. Але найсмачніші страви виходять з сезонного, який володіє чудовим смаком і ароматом. І зараз розглянемо, що можна швидко приготувати на вечерю з кабачків.

Смажені кабачки з часником

Найпростіше, що можна приготувати на вечерю з кабачків, це посмажити їх і заправити часником. Готується блюдо швидко, але виходить дуже смачно і апетитно.

Інгредієнти:

  • кабачки;
  • 2 яйця
  • борошно;
  • зелень;
  • 3 зубчики часнику;
  • кунжут (за бажанням);
  • сіль і перець за смаком;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • У невелику мисочку вбиваємо яйця, кладемо сіль, перець, при бажанні також можна додати сушених пряних трав. Добре все розмішуємо.

  • В окрему тарілку висипаємо борошно, трохи солі, трав і насіння кунжуту, все перемішуємо.
  • Кабачок нарізаємо кружечками завтовшки 0,5 див.

  • Кожен кружечок паніруємо в борошні, потім занурюємо яйце і відправляємо на розігріту з маслом сковороду. Смажимо з двох боків до золотистої скоринки.

  • Викладаємо кабачки на тарілку і поки вони ще гарячі, зверху наносимо тертий часник, а потім посипаємо подрібненою зеленню.

  • Якщо кабачок молодий, то шкірку краще залишити, адже в ній багато вітамінів.

Котлети з кабачків

З кабачків смачно і швидко можна приготувати на вечерю котлети, які обов’язково сподобаються навіть тим, хто не дуже любить цей овоч. Котлети виходять ніжними і соковитими, ніхто не здогадається, що вони овочеві, а не м’ясні.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка;
  • 1 цибулина;
  • батон;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів;
  • сіль;
  • часник;
  • 0,5 ч. л. коріандру.

Приготування:

  • Кабачки натираємо на крупній тертці, посипаємо сіллю, перемішуємо і поки відставляємо в сторону.

  • В цей час нарізаний на шматочки цибулю подрібнюємо в блендері.
  • Також за допомогою блендера подрібнюємо батон, який потрібно попередньо замочити у воді, а потім добре віджати.
  • Повертаємося до кабачків, які також добре віджимаємо від виділився соку. Додаємо до них цибулю і батон, добре перемішуємо.

  • Після вливаємо яйця, кладемо майонез, підсипаємо сушений часник за смаком і коріандр, ще раз все перемішуємо.

  • В кінці додаємо борошно з панірувальними сухарями, все вимішуємо.

  • З отриманого овочевого фаршу ліпимо котлети, паніруємо в сухарях і обсмажуємо на олії з двох боків до рум’яності.

  • Готові котлети подаємо зі сметаною і зеленню. Також з рецепту не варто виключати коріандр, адже саме він надає котлетами м’ясний смак і аромат.

Запіканка з кабачків

Легко, швидко і смачно приготувати з кабачків і подати на вечерю запіканку. Рецепт страви настільки простий, що з ним впорається навіть починаюча господиня.

Інгредієнти:

  • 750 г кабачків;
  • 150 г сиру;
  • 4 яйця;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • чорний перець за смаком;
  • 100 мл молока;
  • 2 ст. л. майонезу (сметани).

Приготування:

  • Кабачки натираємо на крупній тертці і поки відставляємо в сторону.

  • В окрему миску також через крупну тертку сир пропускаємо.
  • Трохи сиру перекладаємо в окрему тарілочку, а в залишився вбиваємо яйця, підсипаємо сіль, перець, хмелі-сунелі і часник сушений, можна взяти 2-3 зубчики свіжого часнику.

  • Потім вливаємо молоко, додаємо майонез або сметану, все добре розмішуємо.
  • В отриману заливку викладаємо тертий кабачок і перемішуємо.

  • Перекладаємо овочеву масу в змащену маслом форму, розрівнюємо.
  • Зверху присипаємо сиром і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин, температура 170-180 °С.

  • Якщо хочеться приготувати більш ситну страву, то можна додати в запіканку будь фарш, також є рецепти запіканки з кабачка з куркою, з рисом і з сиром.

Коржик з кабачка з м’ясом

Якщо ви не знаєте, що можна смачно і швидко приготувати на вечерю з кабачків, то пропонуємо дуже незвичайний рецепт. Це овочева коржик з м’ясною начинкою. Блюдо виходить дуже смачним і ситним, обов’язково спробуйте, вам точно сподобається.

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 2-3 зубчики часнику.

Для начинки:

  • 300-400 г курячої грудинки;
  • 1 цибулина;
  • 60 г сиру;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 0,5 ч. л. гірчиці;
  • сіль і перець за смаком;
  • зелень за смаком.

Приготування:

  • Дрібними кубиками кришимо цибулю.
  • Соломкою нарізаємо курячу грудку.

  • На сковороді розігріваємо масло і пасеруємо цибулю до легкого золотавості.
  • Після ріпчаста овоч прибираємо і починаємо обсмажувати куряче м’ясо.

  • Як тільки м’ясні шматочки дадуть сік, солимо, перчимо, перемішуємо і смажимо до рум’яності, приблизно 10-15 хвилин.

  • Кабачок натираємо на крупній тертці, після добре віджимаємо і викладаємо в миску.
  • Вбиваємо до овочу яйця, видавлюємо часник, підсипаємо сіль, додаємо сметану і перемішуємо.

  • Після просіваємо борошно і ще раз добре все вимішуємо.

  • До м’яса викладаємо цибулю, також додаємо сметану і гірчицю, перемішуємо.

+

  • На середній тертці подрібнюємо сир.
  • На сковороді розігріваємо олію, викладаємо половину овочевого тіста, розподіляємо по всій поверхні. Закриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні 5 хвилин.

  • Потім на половину коржа кладемо половину м’ясної начинки.
  • Зверху посипаємо подрібненою зеленню і сиром.
  • Тепер вільним краєм коржі накриваємо начинку, злегка притискаємо.

  • Накриваємо кришкою і смажимо з кожного боку по 2 хвилини.
  • В кінці посипаємо сиром, даємо йому розплавитися і знімаємо з вогню. Таким же чином готуємо другий корж.

Курячу грудку можна замінити фаршем, теж виходить дуже смачно.

Кабачкові палички

Кабачкові палички – ще один цікавий варіант того, що можна швидко і смачно приготувати на вечерю. Палички з кабачків виходять соковитими і м’якими всередині, але хрусткими зовні.

Інгредієнти:

  • 2 кабачка;
  • 200 мл сметани;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 100 г сиру;
  • 100 панірувальних сухарів;
  • сіль і перець за смаком.

Для соусу:

  • 150 мл сметани;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль і перець за смаком;
  • свіжий кріп за смаком.

Приготування:

  • Брусочками нарізаємо кабачки.

  • Подрібнюємо На дрібній тертці часник і додаємо його в сметану. Додаємо сіль, перець і будь-які приправи за бажанням. Добре все розмішуємо.

  • Через дрібну тертку сир пропускаємо і змішати з панірувальними сухарями.

  • Кожен брусок кабачка занурюємо в сметану, потім паніруємо в суміші сухарів і сиру, викладаємо на деко з пергаментом.

  • Відправляємо кабачки в розігріту до 180-200 °С духовку, запікаємо до рум’яного кольору.

Готові кабачкові палички подаємо з соусом. Для цього в сметану натираємо часник, додаємо подрібнений кріп, спеції і все перемішуємо.

Рулет з кабачків

Рулет з кабачків – страва, що не тільки можна швидко приготувати на вечерю, але і подати на святковий стіл. Готується просто, а виходить неймовірно смачно. Так що радимо всім любителям кабачків взяти запропонований рецепт на замітку.

Інгредієнти:

  • 500 г кабачків;
  • 3 яйця;
  • 150 г борошна;
  • пучок зелені;
  • сіль і перець за смаком;
  • 2 зубчики часнику;
  • 180 г помідор;
  • 100 мл сметани;
  • 60 г сиру (за бажанням).

Приготування:

  • Кабачки подрібнюємо за допомогою великої терки і добре їх віджимаємо.
  • Після перетертому овочу вбиваємо яйця, підсипаємо сіль і перець за смаком, а також додаємо будь-яку подрібнену свіжу зелень і перемішуємо.

  • Всипаємо борошно і ще раз все добре вимішуємо.

  • Тісто викладаємо на змащене олією деко, розподіляємо по всій поверхні і відправляємо в духовку на 20 хвилин, температура 180 °С.

  • В цей час приготуємо соус. У сметану додаємо тертий сир, видавлюємо часник, перемішуємо.

  • Готовий корж дістаємо, перекладаємо на стіл красивою стороною вниз, і поверхня змащуємо соусом.

  • Потім по всьому коржу розкладаємо нарізаний кубиками помідор.
  • Після звертаємо в рулет, зверху змащуємо соусом, при бажанні посипаємо сиром і прикрашаємо зеленню.

Щоб надати особливий смак кабачків, перед приготуванням їх можна збризнути лимонним соком і залишити на 5 хвилин.

Човники з кабачків

Човники з кабачків – популярне блюдо, яке готують багато господинь. Для начинки можна використовувати будь-які інгредієнти, можна запекти з овочами, м’ясом або сиром.

Інгредієнти:

  • 3 кабачка;
  • 1 куряче філе;
  • 1 помідор;
  • 1 цибулина;
  • свіжий кріп і базилік;
  • 3 зубчики часнику;
  • 70 мл майонезу;
  • сіль і перець за смаком;
  • 100 г сиру;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Середні за розмірами кабачки розрізаємо навпіл, а потім з кожної половинки видаляємо м’якоть так, щоб не пошкодити стінки човників.

  • Отримані заготовки солимо, перчимо, викладаємо на деко дном вгору і відправляємо в духовку на 10 хвилин, температура 180 °С.

  • Грудку птиці нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо на сковороді з маслом до рум’яності.

  • Шаткуємо цибулю чвертькільцями і також відправляємо на сковороду, пасеруємо до легкої золотавості.

  • Залишилася м’якоть від кабачків подрібнюємо, додаємо до цибулі і смажимо до готовності.

  • Помідори нарізаємо невеликими кубиками.
  • Дрібно рубаємо зелень кропу і базиліку.

  • У миску кладемо помідори, зелень, обсмажене м’ясо і м’якоть кабачка з цибулею. Також додаємо трохи натертого на дрібній тертці сиру, спеції, майонез і видавлюємо часник. Все добре перемішуємо.

  • Човники з кабачків фаршируємо начинкою, зверху присипаємо сиром і запікаємо в духовці 5-10 хвилин, температура 180 °С.

Замість курячої грудки для начинки можна взяти будь-яке інше м’ясо, фарш, гриби або мисливські ковбаски.

Заливний пиріг з кабачками

З кабачків виходить дуже смачна випічка. Пропонуємо рецепт холодцю пирога, який готується швидко, а з’їдається ще швидше.

Інгредієнти:

  • 160 мл йогурту (10-15 %);
  • 100 г манної крупи;
  • 2 кабачка;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 яйця;
  • 10 г вершкового масла;
  • 30 г сиру.

Приготування:

  • У миску вливаємо натуральний йогурт, всипаємо манну крупу, добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

  • В цей час подрібнюємо на крупній тертці кабачки, підсипаємо до овочу 0,5 ч. ложки солі, перемішуємо і теж поки відставляємо в сторону.

  • У суміш з йогурту і манки вбиваємо яйця, підсипаємо 0,5 ч. ложки солі, добре розмішуємо.
  • Тертий кабачок віджимаємо від зайвої рідини і викладаємо в заливку, перемішуємо.

  • Перекладаємо тісто в змащену вершковим маслом форму і печемо пиріг 30 хвилин при температурі 180 °С.

  • З кабачків можна також приготувати пиріг з беконом. Для цього робимо заливку з яєць, масла і молока. Додаємо в неї нарізаний кубиками кабачок і бекон, а також борошно і розпушувач. Перекладаємо тісто в форму, посипаємо сиром і ставимо в духовку на 40 хвилин.

Торт з кабачків

З кабачків можна спекти не просто пиріг, а справжній торт. Таким блюдом можна здивувати не тільки близьких за сімейною вечерею, але і гостей за святковим столом.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачка;
  • 700 г помідор;
  • 250 г твердого сиру;
  • 4 яйця;
  • 150 г борошна;
  • зелена цибуля;
  • зелень;
  • сіль і перець за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Для соусу:

  • 150 г вершкового сиру;
  • 100 мл майонезу;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • У миску подрібнюємо на крупній тертці кабачки, підсипаємо до них ложечку солі, перемішуємо і поки відставляємо в сторону.

  • В цей час на дрібній тертці натираємо сир.
  • Тонкими скибочками нарізаємо помідори.

  • Зелений лук, а також іншу на вибір зелень дрібно шаткуємо.

  • Вершковий сир змішуємо з майонезом і подрібненим часником.
  • Ще в соус вливаємо лимонний сік, кладемо гірчицю, підсипаємо сіль і перець, все добре розмішуємо.

  • З кабачків зливаємо сік, що виділився, вбиваємо яйця, підсипаємо спеції і половину зелені, перемішуємо.
  • Висипаємо просіяне борошно і ще раз добре все вимішуємо. Маса повинна вийти досить густий.

  • Далі розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом, викладаємо масу з кабачків, рівномірно розподіляємо і печемо млинець з двох боків до рум’яності.

  • Коли всі млинці будуть готові, приступаємо до складання торта. Для цього кожен млинець змащуємо соусом, зверху кладемо томати, присипаємо сиром і зеленню.

Останній млинець також змащуємо соусом, присипаємо сиром і прикрашаємо за бажанням, можна помідорами чері і зеленню. Перед подачею торт з кабачків відправляємо в холодильник, щоб він добре просочився.

Ось такі страви можна швидко і смачно приготувати на вечерю з кабачків. Вони чудово поєднуються з іншими овочами, сиром та м’ясом. А нейтральний смак кабачків можна доповнити спеціями, соусами, зеленню і пряними травами. Так що вибір рецептів дуже великий, і господиням є чим порадувати своїх близьких за сімейним столом.

Інгредієнти
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь