Шоколадний торт з полуницею – це кондитерський шедевр, перед яким ніхто не залишиться байдужим. Готують такі торти за двома варіантами: з випічкою коржів і без неї. У цьому рецепті коржі робимо з борошна, вершкового масла, розпушувача з додаванням какао, крем готуємо на основі вершків і беремо свіжу полуницю з апельсином. Всі інгредієнти торта чудово гармонують з фруктами, і десерт буде гідний святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 200 гр.
 - Масло вершкове 200 гр.
 - Какао 4 ст. л.
 - Куряче яйце 3 шт.
 - Вода 4 ст. л.
 - Цукор-пісок 200 гр.
 - Розпушувач 1 ч. л.
 - Вершки 33% 250 гр.
 - Полуниця 400 гр.
 - Апельсин 3 шт.
 - Для глазурі:
 - Масло вершкове 100 гр.
 - Шоколад 100 гр.
 - Цукор-пісок 100 гр.
 - М’ята свіжа (для декору) 2 гілочки
 
Кроки
- Відразу потрібно підготувати дві форми для випічки коржів. Їх застелити пергаментом і трохи змастити будь-яким маслом.
 - Порошок какао залити окропом і перемішати. Апельсини добре промити, обсушити серветкою і акуратно зняти цедру. З 1 апельсина віджати сік.
 - Розм’якшене вершкове масло з цукром збити міксером в пишну масу. Потім перекласти до неї замочене какао, розбити яйця і міксером ще раз цю масу збити.
 - Просіяне борошно змішати з розпушувачем. У збиту масу пересипати борошно, додати ½ цедри апельсина і віночком замісити тісто для коржів.
 - Замішане тісто рівним шаром викласти в дві форми. Духовку розігріти до 180 градусів. Спекти шоколадні коржі протягом 20-25 хвилин, перевіривши їх готовність дерев’яною паличкою. Потім коржі витягти з форми і остудити повністю.
 - У невеликий кухлик покласти всі зазначені в рецепті інгредієнти для глазурі. На водяній бані і при постійному помішуванні довести глазур до однорідної консистенції.
 - Для крему в окремому посуді збити вершки до пишності. Потім до них додати решту цедру з віджатим апельсиновим соком і збити ще раз.
 - Свіжу полуницю обполоснути водою, обсушити серветкою і нарізати шматочками. Відокремити м’якоть двох апельсинів і також розділити її на шматочки.
 - Для складання торта на блюдо сервіровки покласти один корж. На нього рівним шаром укласти крем і рівномірно розкласти шматочки полуниці і апельсина. Поверх їх укласти другий корж і долонею його трохи притиснути.
 - Верх і боки торта рівномірно змастити шоколадною глазур’ю. Торт на 1 годину поставити в холодильник, щоб крем з глазур’ю застигли.
 
Потім приготований шоколадний торт красиво декорувати і подати до столу. Приємного апетиту!





