Смачну піцу реально приготувати на сковороді за 10 хв. активних дій, при цьому начинка повинна бути вже повністю готовою і термічно обробленю заздалегідь, якщо цього вимагає продукт. З даної кількості інгредієнтів виходить 2 піци по 20 см діаметром.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Молоко коров’яче 140 мл.
- Сіль ¼ ч. л.
- Прованські трави ¼ ч. л.
- Для начинки:
- Соуси ½ ст.
- Сир 1.5 ст.
- Ковбаса варена 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Для соусу:
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 4 зубці
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Томатна паста 110 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Вода
- Базилік сушений 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
На порцію
Калорії: 281 ккал
Білки: 8.4 г
Жири: 16 г
Вуглеводи: 26.1 г
Кроки
- Для тіста змішати просіяне борошно, прованські трави, яйця, сіль і молоко. Добре перемішати або збити міксером до однорідності, щоб розбити грудочки. Тісто виходить по консистенції, як густа сметана. Вилити тісто на розпечену сковорідку, змащену олією, зменшити вогонь до середньо-слабкого.
- Смажити млинець з тіста на одній стороні близько 4 хв., потім обережно перевернути його на іншу сторону, залишити ще на 2 хв.
- Заздалегідь варену ковбасу порізати на шматочки і обсмажити на середньому вогні.
- Сир потерти на середній тертці.
- Ріпчасту цибулю почистити, сполоснути, порізати тонкими півкільцями і обсмажити до рум’яності.
- Попередньо зробити соус для піци з томатної пасти. Цибулю почистити, помити і подрібнити. Очистити часник і пропустити через прес. Розігріти в сковороді оливкову олію, обсмажити в ній часник і цибулю до рум’яності. Додати в зажарку томатну пасту. Влити очищеної води і перемішати. Кількість води має бути таким, щоб консистенція соусу була, як у кетчупу. Посолити, додати цукор, лавровий лист і травички. Накрити кришкою сковороду і готувати соус близько 10 хв. остудити соус до нанесення на тісто. Крім того, якщо немає часу возитися з соусом, можна використовувати будь-який готовий покупний соус.
- Основу для піци змастити соусом, викласти по всій поверхні начинку. Накрити кришкою і на середньому вогні готувати ще 4-5 хв., поки сир не розплавиться.
Зняти готову піцу зі сковороди, перекласти на дошку і порізати на порційні шматочки.