Булочки Сіннабон — ласощі, відомі у всьому світі. Вони ваблять своїм ароматом кориці та ніжним смаком. Перед ними просто неможливо встояти! Існує безліч варіантів приготування синабонів. Вони відрізняються рецептурою тіста, начинкою та кремом. Пропонуємо вам рецепт синнабонів з карамелізованими яблуками та корицею. Десерт доповнює найніжніший крем із вершків. Така випічка безсумнівно порадує ваших гостей та домочадців.
Замість цукру використовуйте замінник, наприклад стевію або фруктозу.
Коров’яче молоко замініть на альтернативне.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Борошно пшеничне 450 гр.
- Тростинний цукор 3 ст. л.
- Сухі дріжджі 11 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Масло вершкове 120 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Для начинки і крему
- Яблуко 2 шт.
- Тростинний цукор 100 гр.
- Кориця 1.5 ст. л.
- Масло вершкове 30 гр.
- Вершки 33% жирності 200 мл.
- Цукрова пудра 100 гр.
На порцію
Калорії: 260 ккал
Білки: 3.95 г
Жири: 11.3 г
Вуглеводи: 35.28 г
Кроки
- Відміряйте всі інгредієнти. Яблука помийте та очистіть від шкірки та насіння. Розігрійте духовку до 175-180 ° С.
- Підігрійте молоко до теплого стану приблизно 40°С. Молоко не повинно бути надто гарячим, інакше дріжджі загинуть. Влийте молоко у велику чашу, додайте 3 столові ложки цукру та дріжджі. Все перемішайте, накрийте рушником або плівкою та залиште на 15 хвилин. За цей час дріжджі активізуються і суміш підніметься.
- Потім додайте до дріжджової суміші розтоплене вершкове масло та куряче яйце. Акуратно перемішайте.
- Додайте до рідких інгредієнтів 450 г борошна, просіяного. Замісіть тісто. Борошна може знадобитися трохи більше. Місіть тісто доти, доки воно не почне відлипати від стінок чаші. Добре розімніть його, щоб воно стало однорідним та еластичним. Сформуйте з тіста кулю і накрийте плівкою або рушником. Залишіть тісто в теплому місці на 1:00 підніматися.
- Тим часом приготуйте яблучну начинку. Для цього наріжте яблука дрібними кубиками.
- Розтопіть 30 г вершкового масла в сковороді. Викладіть у неї яблука, посипте тростинковим цукром і корицею. Перемішайте. Томіть яблука на невеликому вогні 5-7 хвилин, поки цукор не розтопиться і покриє їх. Зніміть начинку з вогню.
- Коли тісто буде готове, викладіть його на стіл, посипаний борошном. Розкотіть тісто до товщини 5 мм у пласт прямокутної чи квадратної форми. Зверху на тісто рівномірним шаром викладіть карамелізовані яблука.
- Загорніть тісто з начинкою в щільний рулет і розріжте на частини шириною 3-4 см.
- Змастіть край тіста водою чи яйцем, щоб він приклеївся до рулету.
- Змастіть форму для випікання рослинною олією або вершковим маслом. Викладіть у неї сінабони. Накрийте їх рушником або плівкою та дайте постояти 15 хвилин. Сіннабони за цей час мають трохи збільшитись у обсязі. Потім надішліть вироби випікатися в духовку на 30-35 хвилин.
- А поки синобони випікаються, приготуйте крем. У великій мисці збийте 200 мл охолоджених вершків із цукровою пудрою. Довго збивати вершки не потрібно, достатньо, щоб вони трохи загуснули.
- Потрібну консистенцію можна перевірити за допомогою лопатки. Якщо крем з неї стікає повільним безперервним струменем, значить консистенція правильна.
- Полийте готові сінабони кремом і подавайте. Смачного!
Посипте сінабони подрібненими горішками, цукатами або кокосовою стружкою. Так вони стануть ще смачнішими!