Чудовим грибним смаком можна насолоджуватися цілий рік, якщо потрудиться восени і заготовити грибну ікру з рижиків. Це універсальна закуска, яка прикрасить ваш стіл і урізноманітнює меню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рижики свіжі 2 кг.
- Морква 700 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Томатна паста 200 мл.
- Часник 5 зуб.
- Сіль за смаком
Кроки
- Гриби очистіть і помийте.
- Залийте рижики водою і варіть 10 хвилин на середньому вогні.
- Відкиньте гриби на друшляк і дайте рідині стекти.
- Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Потім обсмажте її на рослинній олії до готовності.
- Окремо обсмажте рижики, потім з’єднайте їх з цибулею і дайте інгредієнтам трохи охолонути.
- Обсмажені цибулю і гриби прокрутіть через м’ясорубку, додайте томатну пасту.
- Тушкуйте отриману масу на повільному вогні півгодини, періодично помішуючи.
- Далі посоліть ікру і додайте подрібнений часник, перемішайте і тушкуйте ще 20 хвилин. Після цього гарячу ікру розкладаємо по слоїках.
- Потім закачування слід простерилізувати в окропі протягом 15-20 хвилин. Після чого можна закатати кришки. Остудіть закачування, укутавши пледом, потім перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!