Смачна заправка для борщу з буряком, помідорами і перцем

За даним рецептом ви досить швидко приготуєте заправку для борщу, так як овочі не потрібно обсмажувати – тільки зварити в свіжому вигляді. Крім часу, витраченого на обробку овочів, ви витратите менше години, щоб приготувати смачну заготовку.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
2 год 35 хвДрук
  • Підготуємо банки і кришки до процесу термообробки: перевіримо на наявність дефектів, очистимо і вимиємо. Стерилізуємо будь-яким доступним способом.
  • Спочатку займемося помідорами. Промиваємо їх і бланшируємо, тобто робимо хрестоподібні надрізи на верхівках, викладаємо в глибоку миску і заливаємо окропом. Через пару хвилин легко знімаємо шкірку і нарізаємо помідори шматочками. Подрібнюємо томати за допомогою блендера. Якщо збільшити час переробки, ножі блендера подрібнять кісточки так, що ви не будете їх відчувати в готовій страві.
  • Переливаємо пюре з томатів в каструлю, яку ставимо на плиту. Вимиваємо інші овочі-морква, буряк і перець. Видаляємо ножем верхній шар моркви і буряка, знову промиваємо їх проточною водою і або нарізаємо соломкою, або натираємо на крупній тертці.
  • Вирізаємо плодоніжки перців, а потім розрізаємо кожен плід навпіл, щоб видалити насіння. Також нарізаємо його соломкою або кубиками – як подобається. Цибулю і часник спочатку позбавляємо від лушпиння, а потім нарізаємо (цибуля –дрібними кубиками, а часник –пластинками).
  • Включаємо конфорку, на якій стоїть каструля з томатним пюре. Доводимо масу до кипіння і даємо їй побулькать пару хвилин, при цьому постійно знімаємо пінку. Потім засипаємо в пюре буряк і помішувати. Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь і тушкуємо буряк 30 хвилин. Через цей час він повинен стати м’якше.
  • Додаємо в каструлю цибулю і моркву. Після того, як маса закипить, опускаємо в неї інші інгредієнти – сіль, цукор, олію, перець горошком, лавровий лист. Відміряємо необхідну кількість оцту і також додаємо до овочів.
  • Коли залишиться 5 хвилин до кінця варіння, необхідно додати часник, солодкий перець і зелень (заздалегідь порубати її). Перемішуємо інгредієнти.
  • Викладаємо заправку в банки, які потім закочує і перевертаємо. Даємо їм охолонути добу під теплою ковдрою, а потім переносимо на нижню полицю холодильника.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь