Смачна, ситна заготівля ідеально підійде в зимовий час як гарнір до м’ясних і рибних страв. Також послужить хорошою основою для супу. Досить залити баночку такого лечо бульйоном, додати картоплю і поварити кілька хвилин до готовності овоча.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 125 гр.
- Рослинна олія 250 мл.
- Помідор 2.5 кг.
- Сіль 40 гр.
- Морква 500 гр.
- Перець болгарський 500 гр.
- Рис білий 210 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
Кроки
- Наріжте соломкою моркву. Намагайтеся робити її тонкою. Наріжте цибулини. Півкільця не повинні бути товстими. Видаліть насіння разом з плодоніжкою у кожного перцю. Наріжте тонкою невеликою соломкою.
- Помідори промийте. Великі екземпляри розріжте. Пропустіть через м’ясорубку. Можете збити блендером.
- У каструлю з товстим дном пересипте цибулю, потім перець і моркву. Залийте перекрученими томатами. Перемішавши. Влийте олію. Поставте на середній режим конфорки. Доведіть до кипіння.
- Ще раз добре перемішайте. Переключіть режим конфорки на мінімум. Закрийте ємність кришкою. Тушкуйте рівно годину.
- В процесі зрідка перемішуйте, щоб уникнути підгоряння. Важливо, щоб ємність була з товстим дном. В цьому випадку лечо буде не тільки рівномірно готуватися з усіх боків, але і не дозволить заготівлі підгоріти.
- Простерилизуйте банки будь-яким способом.
- Підготуйте рис. Для цього кілька разів ретельно його промийте. У лечо насипте сіль, цукор, потім рис. Перемішавши. Тушкуйте лечо з болгарського перцю і помідорів на мінімальному вогні півгодини.
- Накладіть в банки. Закрутіть кришками.