Смачні страви з червоної квасолі

Страви з квасолі червоної
Час приготування: 45 хв

З такого корисного продукту, як червона квасоля, можна приготувати достатню різноманітність дуже смачних і ситних страв за простими рецептами з фото.

Рагу з квасолі з картоплею

З червоної квасолі можна приготувати дуже смачну страву з картоплею по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • квасоля червона – 1 ст.;
  • картопля – 700 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • томатна паста – 4 ст. л.;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • сіль, перець, зелень за смаком.

Приготування:

  • Промиту і полежавшу у воді 10-12 годин квасолю заливаємо невеликою кількістю води і ставимо на вогонь. Кількість рідини вибираємо за своїм розсудом, виходячи з того, який консистенції бажаємо отримати рагу.

  • Після того як вода закипить, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і варимо 10-15 хвилин.
  • За цей час встигаємо почистити і нарізати великими шматками картоплю, а також зробити обжарку з дрібно нарізаної цибулі з додаванням томатної пасти.

  • Підготовлені овочі додаємо до квасолі через зазначений час, солимо, перчимо і варимо до готовності картоплі.

Готове ароматне і ситна страва швидкого приготування посипаємо подрібненою зеленню, додаємо рослинну олію і подаємо до столу.

Лобіо з червоної квасолі

Дуже смачне класичне блюдо можна приготувати з червоної квасолі по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • квасоля – 350 г;
  • цибуля – 1 головка;
  • морква – 1 шт.;
  • помідор – 1-2 шт.;
  • томатна паста – 1,5 ст. л.;
  • масло вершкове – 2 ст. л.;
  • зелень – невеликий пучок;
  • часник – 4 зубчики;
  • сіль, перець, спеції.

Приготування:

  • Червону квасолю промиваємо і замочуємо не менш ніж на 8 годин, відварюємо до готовності, щоб не розвалювалася (приблизно 15-20 хвилин).
  • Одночасно на сковороді з соняшниковою олією обсмажуємо дрібно нарізані цибулю і моркву при постійному перемішуванні, солимо, перчимо і додаємо спеції.

  • Коли цибуля та морква придбають золотистий відтінок, викладаємо помідори, нарізані кубиками, і томатну пасту, збільшуємо вогонь і обсмажуємо все разом ще пару хвилин.

  • Додаємо на сковороду склянку окропу, викладаємо квасоля, перемішуємо, продовжуємо готувати.
  • На цьому етапі приготування знімаємо пробу, при необхідності коригуємо смак, додаючи сіль і спеції.

  • Завершальним штрихом буде додати в блюдо подрібненого часнику та зелені.

Все перемішуємо, тушкуємо 5-10 хвилин, подаємо до столу в гарячому вигляді.

Квасоля з м’ясом і овочами

З червоної квасолі приготуємо дуже смачне і ситне блюдо з м’ясом по простому рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • квасоля – 300 г;
  • м’ясо будь – 600 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • сіль, перець, спеції.

Приготування:

  • Замочену на ніч квасолю відварюємо до м’якості.
  • Підготовлене промите м’ясо нарізаємо великими шматками, обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю масла. Закриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати 10-15 хвилин (в залежності від сорту м’яса).

  • Промиті і очищені овочі нарізаємо шматочками середнього розміру, додаємо до м’яса, солимо, перчимо і все перемішуємо. Продовжуємо тушкувати м’ясо з овочами під кришкою 25-30 хвилин.

  • Виливаємо на сковорідку з м’ясом і овочами томатний сік, доводимо до кипіння, викладаємо квасоля, перемішуємо.

Тушкуємо вміст сковорідки ще 20 хвилин, додаємо роздавлений часник, перемішуємо і подаємо до столу.

Червона квасоля в казані

Особливо смачно приготувати страви з червоної квасолі за простими рецептами в казані з різними овочами.

Інгредієнти:

  • квасоля – 1 ст.;
  • сода – ½ ч. л.;
  • лавровий лист;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • помідори (томатна паста чи домашня аджика) за смаком;
  • зелень;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.

Приготування:

  • Бажано квасолю замочити на 8-10 годин, однак її можна відварювати і без замочування, але протягом більш тривалого часу. Щоб боби швидше зварилися, додамо у воду половину чайної ложки питної соди.
  • Затока квасоля трьома склянками води, відварюємо її в казані до готовності, в кінці варіння кладемо лавровий лист. Викладаємо боби в сито, відвар не виливаємо.

  • У казані з невеликою кількістю рослинної олії до золотистого кольору обсмажуємо заздалегідь нарізані овочі.

  • Викладаємо до обсмажених овочів нарізані помідори, домашню аджику або томатну пасту і квасоля. Все солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції і приправи, перемішуємо і продовжуємо тушкувати пару хвилин.

  • Вимкнувши вогонь, даємо вмісту казана настоятися і подаємо до столу.

Червона квасоля в глиняних горщиках в духовці

За простими рецептами можна приготувати дуже смачні страви з червоної квасолі в духовці.

Інгредієнти:

  • квасоля червона – 500 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – ½ головки;
  • помідори – 2 шт.;
  • олія оливкова – 20 мл;
  • сіль, перець чорний горошком;
  • хмелі-сунелі;
  • мелений коріандр (можна стовкти самостійно в ступці для спецій);
  • чебрець – пара гілочок;
  • кунжут – 1 ст. л.;
  • петрушка;
  • червоний гострий перець.

Приготування:

  • Промиту квасолю заливаємо окропом, закриваємо кришкою і залишаємо на 3-4 години (можна укутати чим-небудь, утримує тепло).

  • Поки квасоля набухає, займемося підготовкою інших інгредієнтів страви, для чого нарізаємо півкільцями цибулю, соломкою помідори і болгарський перець.

  • Досить набряклу квасолю і всі овочі викладаємо в одну простору ємність, зручну для перемішування наявної кількості інгредієнтів страви.

  • Додаємо сюди ж подрібнений часник, гілочки кмину, і всі перераховані в рецепті спеції. Поливаємо олією, додаємо кунжут і все грунтовно вимішуємо.

  • Розкладаємо всю масу по глиняним горщикам, закриваємо кришками і ставимо в духовку, розігріту до 180 °С, на 50-60 хвилин.
  • Після вилучення з духовки, посипаємо подрібненою зеленню, знявши кришки.

Подавати страву з червоною квасолею до столу можна прямо в горщиках, поставивши кожен на тарілку.

Котлети з червоної квасолі

Неймовірно смачні страви можна швидко і просто приготувати з червоної квасолі за найкращими рецептами з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • червона квасоля – 500-600 г;
  • горіхи волоські – 100-150 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • часник – 2 зубчики;
  • крохмаль – 2 ст. л.;
  • масло рослинне – 1 ст. л. + для обсмажування;
  • коріандр – ½ ч. л.;
  • сіль з пряними добавками;
  • кукурудзяне борошно для панірування;
  • перець чорний мелений та інші спеції за бажанням.

Приготування:

  • Червону квасолю відварюємо заздалегідь так, щоб вона вийшла дуже м’якою (необов’язково зберігати її форму).
  • Цибулю нарізаємо великими шматками, зручними для подальшого подрібнення.
  • Квасоля, горіхи, цибулю і часник подрібнюємо у блендері або на м’ясорубці. В отримане пюре додаємо крохмаль, сіль і всі спеції за бажанням, перемішуємо.

  • В однорідну масу наливаємо олію, ще раз вимішуємо.

  • З приготованого квасоляного фаршу формуємо котлети. Обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки з кожної сторони, не більше двох-трьох хвилин.
  • Другу партію котлет для різноманітності смаку можна перед обсмажуванням запанірувати в кукурудзяній муці.

Смачні, корисні і дуже ситні котлети подаємо в гарячому вигляді з будь-яким соусом.

Суп з червоною квасолею

Дуже смачні і корисні блюда з червоної квасолі необхідно включати в раціон. Приготувати їх дуже просто з численним і різноманітним рецептами.

Інгредієнти:

  • квасоля червона консервована (або відварена) – 250 г;
  • бульйон або вода – 1,5 л;
  • картопля – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник -1 зубчик;
  • морква – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • кінза;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо дрібно, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо цибулю з морквою в невеликій кількості олії.

  • Після придбання цибулею золотистого відтінку, додаємо на сковорідку натерті помідори (можна дрібно порізати або подрібнити в пюре в блендері), продовжуємо готувати ще хвилин п’ять.

  • Одночасно з приготуванням обжарювання доводимо бульйон або воду до кипіння, викладаємо нарізану картоплю.
  • Після того як бульйон закипить знову, викладаємо в нього овочеву обжарку і квасоля, солимо, додаємо спеції.

  • Варимо п’ять хвилин, додаємо подрібнену зелень, вимикаємо вогонь.

Розливаємо суп по порційних тарілках, подаємо до столу з маслом або сметаною.

Паштет з червоної квасолі

Дуже смачне і апетитне блюдо можна приготувати з червоної квасолі по простому рецептом ситного паштету.

Інгредієнти:

  • червона квасоля – 1,5 банки;
  • цибуля – 1 головка;
  • часник – 2 зубчики;
  • морква – 1 шт.;
  • масло вершкове – 3 ст. л.;
  • олія оливкова – 3 ст. л.;
  • паприка;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Подрібнену цибулю обсмажуємо на оливковій олії дві-три хвилини, викладаємо квасоля.

  • Все солимо, перчимо (при бажанні додаємо пряні трави і улюблені спеції), перемішуємо і тушкуємо близько 10 хвилин.

  • В кінці приготування додаємо подрібнений або пропущений пресом часник і паприку, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо обсмаженим продуктам настоятися і злегка охолонути.

  • Перекладаємо обжарку в чашу блендера, додаємо вершкове масло і подрібнюємо до отримання однорідної пластичної пюре.
  • Перекладаємо паштет з квасолі в красиву ємність, подаємо до столу як самостійне блюдо або як гарнір, також паштет можна намазувати на хліб.

Японське печиво з квасолі

Для багатьох стане справжнім одкровенням, що з червоної квасолі можна приготувати неймовірно смачні десертні страви за простими рецептами з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • червона квасоля консервована (або відварена) – 250 г;
  • яблуко – 1 шт.;
  • сир – 150 г;
  • цукор – ½ ст.;
  • яйце;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • розпушувач – 1,5 ч. л.;
  • кукурудзяний крохмаль – 3 ч. л.;
  • горіхи волоські – жменя.

Приготування:

  1. Очищене від серцевини яблуко запікаємо в духовці (20 хвилин при 180 °С) або в мікрохвильовій печі (4 хвилини на максимальній потужності).
  2. Знявши шкірку, відправляємо яблуко в чашу блендера, подрібнюємо, додавши квасоля, сир, яйце і цукор.
  3. Просіяне борошно змішати з розпушувачем і кукурудзяним крохмалем. Викладаємо суміш сухих інгредієнтів в простору ємність, додаємо рідку суміш з чаші блендера.
  4. Замішуємо тісто, відсаджуємо його на пергамент, покладений на деко, набираючи столовою ложкою і надаючи круглу форму.
  5. У центр кожного печива кладемо половинку волоського горіха і випікаємо при 180 °С 15 хвилин.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь