Смачні та прості другі страви з кабачків

другі страви з кабачків
Час приготування: 45 хв

З кабачків можна приготувати великий асортимент смачних страв на друге за простими рецептами з покроковими фото.

Млинці з кабачків

Дуже смачні млинці з кабачків можна приготувати на друге блюдо по простому рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • кабачок середнього розміру – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 1 шт.;
  • борошно – 2/3 ст.;
  • сіль, перець;
  • олія рослинна.

Для начинки:

  • майонез – 2 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • кріп.

Приготування:

  • Кабачок натираємо на дрібній тертці (якщо овоч молодий, то шкірку можна не очищати).
  • Додаємо до кабачка яйце, молоко і столову ложку рослинної олії, солимо, перчимо й перемішуємо.

  • Отримавши однорідну кабачкову масу, підсипаємо просіяне борошно, продовжуючи заміс. Тісто для налисників повинно бути рідким, ніж на оладки.

  • Випікаємо млинці як зазвичай, укладаємо на приготовлену тарілку, змастити начинкою і звернувши конвертиками.

Для приготування начинки змішуємо всі інгредієнти, зазначені в рецепті, попередньо дрібно нарізавши кріп.

Запечені кабачки з м’ясом і овочами

Дуже смачне друге блюдо можна приготувати з кабачків з м’ясом в духовці по простому покроковому рецепту з фото.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;
  • м’ясний фарш – 300 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Цибулю ріжемо дрібно, обсмажуємо в невеликій кількості олії, додавши натерту моркву і шматочки помідора.

  • Протушив овочі п’ять-сім хвилин, викладаємо на сковорідку м’ясний фарш, солимо, перечимо, перемішуємо. При бажанні можна додати в м’ясну начинку улюблені спеції і пряні трави.

  • Обсмажуємо м’ясо з овочами на сильному вогні.

  • Кабачок нарізаємо кільцями, шириною 1,5-2 см, розкладаємо на змащеному олією деку, злегка присолюємо.

  • Виклавши начинку поверх кожного гуртка з кабачка, змащуємо її майонезом, змішаним з часником, розчавленим під пресом.
  • Посипаємо кабачки з начинкою натертим сиром і запікаємо в духовці при 200 °С протягом 30 хвилин.

М’ясна запіканка з кабачками

Використовуючи дуже прості рецепти з покроковими фото, приготуємо в духовці смачні другі страви з кабачків.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;
  • м’ясний фарш – 350 г;
  • помідори – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • зелень;
  • часник – 4 зубчики;
  • сир – 80 – 100 м;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Дрібно нарізану цибулю і натерту моркву обсмажуємо з невеликою кількістю масла, злегка остуджуємо.

  • Обжарку змішуємо з м’ясним фаршем, попередньо посоливши і поперчив.

  • Викладаємо підготовлений фарш на змащену сковорідку рівним шаром.

  • Зверху красиво маємо заздалегідь нарізані тонкими кружальцями помідори і кабачки.

  • Відправляємо форму з стравою в духовку, розігріту до 200 °С 25 хвилин.

Витягаємо страву з духовки, рясно змащуємо сметаною з часником і перцем. Також посипаємо запіканку з кабачками подрібненою зеленню і натертим сиром, витримуємо в духовці ще 20 хвилин.

Нагетси з кабачків

Дуже смачне друге блюдо з кабачків приготуємо по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.;
  • сир – 30 г;
  • яйце;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець.

Для соусу:

  • майонез – 100 мл;
  • кріп – невеликий пучок;
  • часник – пара зубчиків;
  • перець і спеції за смаком.

Приготування:

  • Для цієї страви вибираємо молодий кабачок, промиваємо та нарізаємо брусочками середнього розміру. Присолюємо, залишаємо в готовності.

  • Панірувальні сухарі змішати з сиром, натертим на дрібній тертці, ставимо поруч з розігрітій сковорідкою.

  • Також поруч ставимо дві ємності – з борошном і збитим яйцем.

  • Кабачки обвалюємо в борошні, яйці і паніровці. Викладаємо для обсмажування на сковороду, попередньо наливши невелику кількість масла.

  • Обсмажуємо нагетси з кабачків з трьох сторін до золотистого кольору, подаємо з соусом. Для приготування соусу змішуємо всі інгредієнти для нього, перераховані в рецепті.

Кабачки в духовці з курячим філе і сиром

З кабачків можна приготувати одне з дуже смачних других страв по простому рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • помідор – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • зелень;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • спеції;
  • куряче філе або ковбаса – 550 г;
  • сметана – 2 ст. л.

Приготування:

  • Кабачки натираємо на крупній тертці, присолюємо, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин. Всю масу з утвореним соком віджимаємо руками, викладаємо в підходящу ємність.

  • Додаємо до кабачкової маси яйця, сметану, куряче філе і подрібнену зелень. Зібрані інгредієнти солимо, перчимо та ретельно вимішуємо до однорідності.

  • Додавши сюди ж борошно, замішуємо негусте тісто. Викладаємо його в роз’ємну форму, змащену маслом.

  • Зверху розкладаємо часточки помідорів і посипаємо сиром. Відправляємо форму з кабачковим тістом в духовку на 25 хвилин, температура 180 °С.

  • Смачне блюдо з кабачків, приготовлена в духовці, подаємо до столу, нарізавши шматочками.

Проста і смачна запіканка з кабачків з сиром

На друге можна швидко приготувати дуже смачне блюдо з кабачків по простому рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • кабачки – 500 г;
  • сир – 100 г;
  • сир – 30 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Кабачки (бажано молоді) натираємо на крупній тертці, віджимаємо сік, викладаємо в приготовлену ємність.

  • Туди ж відправляємо сир, попередньо розтерши його виделкою до однорідного стану.

  • Викладаємо в ємність з інгредієнтами натертий сир, сіль, перець, дрібно нарізаний або роздавлений часник і спеції.

  • Яйця в окремій ємності збиваємо, додаємо в тісто для кабачкової запіканки з сиром.

  • Викладаємо кабачкову масу в змащену форму, випікаємо 30 хвилин при 180 °С.

Нарізаємо запіканку порційними шматочками, подаємо до столу з будь-яким соусом або сметаною.

Оладки з кабачків

Дуже смачну страву можна приготувати з кабачків на друге, скориставшись простим рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • кабачки середнього розміру – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • кріп, цибулю зелений – невеликий пучок;
  • борошно скільки візьме тісто;
  • масло рослинне для смаження;
  • сіль, перець, спеції.

Приготування:

  • Якщо кабачки не першої молодості, то шкірку з них краще зняти і очистити від насіння (якщо такі є). Натираємо підготовлені кабачки на крупній тертці, солимо і перемішуємо. Всю масу злегка притискаємо руками до краю ємності, віджимаючи надлишок вологи.

  • Промиту зелень подрібнюємо, додаємо трохи розмішані виделкою яйця, викладаємо до кабачків. Перчимо, додаємо спеції за бажанням і борошно, замішуємо кабачкове тісто для оладок.

  • Набираємо масу ложкою і викладаємо на розігріту з маслом сковорідку, обсмажуємо з двох сторін по 3 хвилини з кожного.

  • При викладанні чергової партії оладок для обсмажування, ретельно вимішуємо тісто (можливо, доведеться додати трохи борошна), так як вона з часом стає водянистим.
  • Кабачкові оладки подаємо з соусом або сметаною.

Кабачки по-угорськи

Смачне блюдо з кабачків на друге можна приготувати за простим рецептом угорської кухні.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп;
  • сметана – 250 г;
  • орегано;
  • базилік;
  • олія оливкова або соняшникова;
  • сіль, перець, спеції.

Приготування:

  • Кабачок очищаємо від шкірки, нарізаємо четвертинками, викладаємо в приготовлену ємність, поливаємо соком, вичавленим з одного лимона, перемішуємо, залишаємо в готовності.

  • Цибулю нарізаємо півкільцями, викладаємо на розігріту з маслом ємність, в якій будемо готувати страву.
  • Обсмажуємо цибулю разом з натертою морквою до золотистого кольору, викладаємо замаринований в лимонному соці кабачок. Закрийте ємність кришкою, готуємо близько 5-7 хвилин.

  • Додаємо подрібнений часник і сметану, знімаємо пробу. При необхідності коригуємо смак, додаючи орегано, базилік, сіль, перець та інші спеції.

Загасивши кабачки ще п’ять хвилин, додавши подрібнений кріп, перемішуємо.

Рулети з кабачків з сирною начинкою

Дуже смачну страву можна приготувати з кабачків на друге як для буденного харчування, так і на свята по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;
  • сирки плавлені – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • помідори – 3 шт.;
  • майонез за смаком;
  • зелень;
  • масло рослинне для смаження;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Промиті і обсушені кабачки нарізаємо дуже тонкими пластинами, приблизно за 2-3 мм.

  • Підготовлені кабачки присолюємо, обсмажуємо в рослинній олії з двох боків до рум’яного кольору.

  • Поки кабачки остигають, займемося начинкою. Перед тим як використовувати плавлені сирки, необхідно потримати їх у морозилці протягом півгодини, потім натерти.
  • У ємність з сирною масою додаємо роздавлений під пресом часник, майонез і подрібнену зелень, все розмішуємо до однорідного розподілу інгредієнтів.

  • Помідори нарізаємо скибочками, укладаємо по одному на змащені начинкою пластини кабачків.

Звертаємо кабачки рулетами, розкладаємо на тарілці для подачі. Якщо потрібен святковий варіант, можна прикрасити тарілку листям салату.

Чебуреки з кабачків

Смачне ефектне блюдо можна приготувати за простим рецептом чебуреків з кабачків.

Інгредієнти:

  • кабачки – 400 г;
  • фарш – 150 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • сіль, перець;
  • кефір – 100 мл;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • борошно – 7 ст. л.

Приготування:

  • З натертого на крупній тертці кабачки з яйцем, сметаною, кефіром і борошном, замішуємо тісто, як на оладки.
  • Тісто не забуваємо посолити, поперчити і все ретельно перемішуємо.

  • М’ясний фарш змішуємо з подрібненою цибулею, сіллю і перцем, також грунтовно вимішуємо, залишаємо в готовності.

  • На розігріту сковорідку невеликого діаметру викладаємо по дві ложки тіста, розрівнюємо. На одну з половин розкладаємо м’ясний фарш тонким шаром, накриваємо другою половиною кабачкового коржа.

  • Смажимо з двох сторін кілька разів перевертаючи.

Подаємо чебуреки до столу в гарячому вигляді з соусом, майонезом або сметаною.

Рататуй з кабачками

Приготувати улюблене корисне блюдо з кабачків на друге по простому рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;
  • баклажан – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • сир – 150 г;
  • молоко – 2 ст.;
  • яйця – 2 шт.;
  • мускатний горіх – щіпка;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Промиті овочі нарізаємо дуже тонкими кружальцями, викладаємо у змащену форму для запікання.

  • Щільно уклавши різнокольоровими овочами всю форму, посипаємо їх перцем і сіллю, поллємо приготованим сирним соусом.

  • Для приготування соусу змішуємо натертий сир, збиті яйця і молоко, додаємо спеції і мускатний горіх.

  • Запікаємо рататуй з кабачків, та інших овочів в духовці 40-45 хвилин при 200 °С.

Такий смачний і популярний овоч, як кабачок, може бути присутнім на наших столах круглий рік. Тому сміливо випробуємо все вподобані рецепти, харчуємося різноманітно і корисно.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь