З кабачків можна приготувати великий асортимент смачних страв на друге за простими рецептами з покроковими фото.
Млинці з кабачків
Дуже смачні млинці з кабачків можна приготувати на друге блюдо по простому рецептом з фото.
Інгредієнти:
- кабачок середнього розміру – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 1 шт.;
- борошно – 2/3 ст.;
- сіль, перець;
- олія рослинна.
Для начинки:
- майонез – 2 ст. л.;
- часник – 3 зубчики;
- сметана – 2 ст. л.;
- кріп.
Приготування:
- Кабачок натираємо на дрібній тертці (якщо овоч молодий, то шкірку можна не очищати).
- Додаємо до кабачка яйце, молоко і столову ложку рослинної олії, солимо, перчимо й перемішуємо.
- Отримавши однорідну кабачкову масу, підсипаємо просіяне борошно, продовжуючи заміс. Тісто для налисників повинно бути рідким, ніж на оладки.
- Випікаємо млинці як зазвичай, укладаємо на приготовлену тарілку, змастити начинкою і звернувши конвертиками.
Для приготування начинки змішуємо всі інгредієнти, зазначені в рецепті, попередньо дрібно нарізавши кріп.
Запечені кабачки з м’ясом і овочами
Дуже смачне друге блюдо можна приготувати з кабачків з м’ясом в духовці по простому покроковому рецепту з фото.
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.;
- м’ясний фарш – 300 г;
- помідор – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- сир – 100 г;
- майонез – 3 ст. л.;
- часник – 2 зубчики;
- олія рослинна;
- сіль, перець.
Приготування:
- Цибулю ріжемо дрібно, обсмажуємо в невеликій кількості олії, додавши натерту моркву і шматочки помідора.
- Протушив овочі п’ять-сім хвилин, викладаємо на сковорідку м’ясний фарш, солимо, перечимо, перемішуємо. При бажанні можна додати в м’ясну начинку улюблені спеції і пряні трави.
- Обсмажуємо м’ясо з овочами на сильному вогні.
- Кабачок нарізаємо кільцями, шириною 1,5-2 см, розкладаємо на змащеному олією деку, злегка присолюємо.
- Виклавши начинку поверх кожного гуртка з кабачка, змащуємо її майонезом, змішаним з часником, розчавленим під пресом.
- Посипаємо кабачки з начинкою натертим сиром і запікаємо в духовці при 200 °С протягом 30 хвилин.
М’ясна запіканка з кабачками
Використовуючи дуже прості рецепти з покроковими фото, приготуємо в духовці смачні другі страви з кабачків.
Інгредієнти:
- кабачки – 2 шт.;
- м’ясний фарш – 350 г;
- помідори – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- зелень;
- часник – 4 зубчики;
- сир – 80 – 100 м;
- сметана – 3 ст. л.;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- сіль, перець.
Приготування:
- Дрібно нарізану цибулю і натерту моркву обсмажуємо з невеликою кількістю масла, злегка остуджуємо.
- Обжарку змішуємо з м’ясним фаршем, попередньо посоливши і поперчив.
- Викладаємо підготовлений фарш на змащену сковорідку рівним шаром.
- Зверху красиво маємо заздалегідь нарізані тонкими кружальцями помідори і кабачки.
- Відправляємо форму з стравою в духовку, розігріту до 200 °С 25 хвилин.
Витягаємо страву з духовки, рясно змащуємо сметаною з часником і перцем. Також посипаємо запіканку з кабачками подрібненою зеленню і натертим сиром, витримуємо в духовці ще 20 хвилин.
Нагетси з кабачків
Дуже смачне друге блюдо з кабачків приготуємо по простому рецептом.
Інгредієнти:
- молодий кабачок – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. л.;
- панірувальні сухарі – 2 ст. л.;
- сир – 30 г;
- яйце;
- олія рослинна;
- сіль, перець.
Для соусу:
- майонез – 100 мл;
- кріп – невеликий пучок;
- часник – пара зубчиків;
- перець і спеції за смаком.
Приготування:
- Для цієї страви вибираємо молодий кабачок, промиваємо та нарізаємо брусочками середнього розміру. Присолюємо, залишаємо в готовності.
- Панірувальні сухарі змішати з сиром, натертим на дрібній тертці, ставимо поруч з розігрітій сковорідкою.
- Також поруч ставимо дві ємності – з борошном і збитим яйцем.
- Кабачки обвалюємо в борошні, яйці і паніровці. Викладаємо для обсмажування на сковороду, попередньо наливши невелику кількість масла.
- Обсмажуємо нагетси з кабачків з трьох сторін до золотистого кольору, подаємо з соусом. Для приготування соусу змішуємо всі інгредієнти для нього, перераховані в рецепті.
Кабачки в духовці з курячим філе і сиром
З кабачків можна приготувати одне з дуже смачних других страв по простому рецептом з фото.
Інгредієнти:
- кабачки – 2 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 5 ст. л.;
- помідор – 1 шт.;
- сир – 100 г;
- зелень;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- спеції;
- куряче філе або ковбаса – 550 г;
- сметана – 2 ст. л.
Приготування:
- Кабачки натираємо на крупній тертці, присолюємо, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин. Всю масу з утвореним соком віджимаємо руками, викладаємо в підходящу ємність.
- Додаємо до кабачкової маси яйця, сметану, куряче філе і подрібнену зелень. Зібрані інгредієнти солимо, перчимо та ретельно вимішуємо до однорідності.
- Додавши сюди ж борошно, замішуємо негусте тісто. Викладаємо його в роз’ємну форму, змащену маслом.
- Зверху розкладаємо часточки помідорів і посипаємо сиром. Відправляємо форму з кабачковим тістом в духовку на 25 хвилин, температура 180 °С.
- Смачне блюдо з кабачків, приготовлена в духовці, подаємо до столу, нарізавши шматочками.
Проста і смачна запіканка з кабачків з сиром
На друге можна швидко приготувати дуже смачне блюдо з кабачків по простому рецептом з фото.
Інгредієнти:
- кабачки – 500 г;
- сир – 100 г;
- сир – 30 г;
- яйця – 3 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- сіль, перець.
Приготування:
- Кабачки (бажано молоді) натираємо на крупній тертці, віджимаємо сік, викладаємо в приготовлену ємність.
- Туди ж відправляємо сир, попередньо розтерши його виделкою до однорідного стану.
- Викладаємо в ємність з інгредієнтами натертий сир, сіль, перець, дрібно нарізаний або роздавлений часник і спеції.
- Яйця в окремій ємності збиваємо, додаємо в тісто для кабачкової запіканки з сиром.
- Викладаємо кабачкову масу в змащену форму, випікаємо 30 хвилин при 180 °С.
Нарізаємо запіканку порційними шматочками, подаємо до столу з будь-яким соусом або сметаною.
Оладки з кабачків
Дуже смачну страву можна приготувати з кабачків на друге, скориставшись простим рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- кабачки середнього розміру – 2 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- кріп, цибулю зелений – невеликий пучок;
- борошно скільки візьме тісто;
- масло рослинне для смаження;
- сіль, перець, спеції.
Приготування:
- Якщо кабачки не першої молодості, то шкірку з них краще зняти і очистити від насіння (якщо такі є). Натираємо підготовлені кабачки на крупній тертці, солимо і перемішуємо. Всю масу злегка притискаємо руками до краю ємності, віджимаючи надлишок вологи.
- Промиту зелень подрібнюємо, додаємо трохи розмішані виделкою яйця, викладаємо до кабачків. Перчимо, додаємо спеції за бажанням і борошно, замішуємо кабачкове тісто для оладок.
- Набираємо масу ложкою і викладаємо на розігріту з маслом сковорідку, обсмажуємо з двох сторін по 3 хвилини з кожного.
- При викладанні чергової партії оладок для обсмажування, ретельно вимішуємо тісто (можливо, доведеться додати трохи борошна), так як вона з часом стає водянистим.
- Кабачкові оладки подаємо з соусом або сметаною.
Кабачки по-угорськи
Смачне блюдо з кабачків на друге можна приготувати за простим рецептом угорської кухні.
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- кріп;
- сметана – 250 г;
- орегано;
- базилік;
- олія оливкова або соняшникова;
- сіль, перець, спеції.
Приготування:
- Кабачок очищаємо від шкірки, нарізаємо четвертинками, викладаємо в приготовлену ємність, поливаємо соком, вичавленим з одного лимона, перемішуємо, залишаємо в готовності.
- Цибулю нарізаємо півкільцями, викладаємо на розігріту з маслом ємність, в якій будемо готувати страву.
- Обсмажуємо цибулю разом з натертою морквою до золотистого кольору, викладаємо замаринований в лимонному соці кабачок. Закрийте ємність кришкою, готуємо близько 5-7 хвилин.
- Додаємо подрібнений часник і сметану, знімаємо пробу. При необхідності коригуємо смак, додаючи орегано, базилік, сіль, перець та інші спеції.
Загасивши кабачки ще п’ять хвилин, додавши подрібнений кріп, перемішуємо.
Рулети з кабачків з сирною начинкою
Дуже смачну страву можна приготувати з кабачків на друге як для буденного харчування, так і на свята по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- кабачки – 2 шт.;
- сирки плавлені – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- помідори – 3 шт.;
- майонез за смаком;
- зелень;
- масло рослинне для смаження;
- сіль, перець.
Приготування:
- Промиті і обсушені кабачки нарізаємо дуже тонкими пластинами, приблизно за 2-3 мм.
- Підготовлені кабачки присолюємо, обсмажуємо в рослинній олії з двох боків до рум’яного кольору.
- Поки кабачки остигають, займемося начинкою. Перед тим як використовувати плавлені сирки, необхідно потримати їх у морозилці протягом півгодини, потім натерти.
- У ємність з сирною масою додаємо роздавлений під пресом часник, майонез і подрібнену зелень, все розмішуємо до однорідного розподілу інгредієнтів.
- Помідори нарізаємо скибочками, укладаємо по одному на змащені начинкою пластини кабачків.
Звертаємо кабачки рулетами, розкладаємо на тарілці для подачі. Якщо потрібен святковий варіант, можна прикрасити тарілку листям салату.
Чебуреки з кабачків
Смачне ефектне блюдо можна приготувати за простим рецептом чебуреків з кабачків.
Інгредієнти:
- кабачки – 400 г;
- фарш – 150 г;
- цибуля – 2 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- сметана – 3 ст. л.;
- сіль, перець;
- кефір – 100 мл;
- масло рослинне для обсмажування;
- борошно – 7 ст. л.
Приготування:
- З натертого на крупній тертці кабачки з яйцем, сметаною, кефіром і борошном, замішуємо тісто, як на оладки.
- Тісто не забуваємо посолити, поперчити і все ретельно перемішуємо.
- М’ясний фарш змішуємо з подрібненою цибулею, сіллю і перцем, також грунтовно вимішуємо, залишаємо в готовності.
- На розігріту сковорідку невеликого діаметру викладаємо по дві ложки тіста, розрівнюємо. На одну з половин розкладаємо м’ясний фарш тонким шаром, накриваємо другою половиною кабачкового коржа.
- Смажимо з двох сторін кілька разів перевертаючи.
Подаємо чебуреки до столу в гарячому вигляді з соусом, майонезом або сметаною.
Рататуй з кабачками
Приготувати улюблене корисне блюдо з кабачків на друге по простому рецептом з фото.
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.;
- баклажан – 1 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- помідори – 3 шт.;
- сир – 150 г;
- молоко – 2 ст.;
- яйця – 2 шт.;
- мускатний горіх – щіпка;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- сіль, перець.
Приготування:
- Промиті овочі нарізаємо дуже тонкими кружальцями, викладаємо у змащену форму для запікання.
- Щільно уклавши різнокольоровими овочами всю форму, посипаємо їх перцем і сіллю, поллємо приготованим сирним соусом.
- Для приготування соусу змішуємо натертий сир, збиті яйця і молоко, додаємо спеції і мускатний горіх.
- Запікаємо рататуй з кабачків, та інших овочів в духовці 40-45 хвилин при 200 °С.
Такий смачний і популярний овоч, як кабачок, може бути присутнім на наших столах круглий рік. Тому сміливо випробуємо все вподобані рецепти, харчуємося різноманітно і корисно.
- Кабачок
- Куряче яйце
- Молоко коров’яче
- Борошно пшеничне
- Рослинна олія
- Майонез столовий молочний
- Сметана 20%
- Часник
- Кріп
- Перець чорний мелений
- Фарш м’ясний
- Помідор
- Морква
- Цибуля ріпчаста
- Сир Пармезан
- Куряче філе
- Кисломолочний сир 9%
- Цибуля зелена
- Лимон
- Базилік свіжий
- Олія оливкова
- Олія соняшникова
- Сир плавлений
- Баклажан
- Картопля