Апетитну солянку на зиму можна приготувати з грибів, капусти та інших овочів. Яскраве частування доповнить багато домашніх блюд. Також його можна подавати з гарнірами в якості поживного обіду.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 2.5 кг.
- Гриби 1.5 кг.
- Морква ½ кг.
- Цибуля ріпчаста ½ кг.
- Перець болгарський 5 шт.
- Томатний сік 1 ст.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Лавровий лист 5 шт.
- Перець чорний горошок за смаком
- Вода 350 мл.
- Рослинна олія 1 ст.
- Оцтова есенція 1 ч. л.
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти. Очищаємо і промиваємо їх.
- Натираємо моркву, подрібнюємо цибулю і смажимо до м’якості в сковороді з олією.
- Промиваємо і нарізаємо гриби.
- Смажимо їх разом з овочами.
- Заготівлю перекладаємо в каструлю з товстим дном. Сюди ж кладемо подрібнену капусту і болгарський перець. Посипаємо продукти сіллю і цукром, поливаємо водою.
- Вливаємо томатний сік, розмішуємо і томимо близько 40 хвилин. За 15 хвилин до готовності приєднуємо в масу лаврове листя, горошини перцю і оцтову есенцію.
- Готову солянку розливаємо по стерилізованим банкам, охолоджуємо через рушник і несемо на зберігання.