Суп з гарбуза на бульйоні готується просто. У мене часто в запасах залишається курячий бульйон, який я зберігаю у морозильній камері. Тоді цей суп не забирає багато часу, і ніхто не здогадається, що бульйон побував у морозилці. Ну, а якщо ви варите свіжий бульйон, потрібно трохи більше вільного часу. Але це того варте!
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 650 гр.
- Вода 1 л.
- Курка 500 гр.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Масло вершкове 30 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Курячі частини обмийте під водою, складіть у каструлю і поставте варитись на помірний вогонь. Підсоліть.
- У товстостінний сотейник або іншу ємність покладіть вершкове масло і розтопіть при температурі нижче середньої.
- З цибулини приберіть верхній шар і дрібно настругайте. Перекладіть у розтоплене масло. Обсмажте до прозорості.
- Морквину пошкребіть ножем або видаліть шкіру овочечисткою, натріть за допомогою терки.
- Натерту морквину перекладіть в бульйон.
- Вимиту картоплю почистіть овочечисткою, розріжте на квадратики.
- Гарбуз вимийте та обсушіть. Відріжте часточку, а потім очистіть від шкірки та насіння гострим ножем. Почищений гарбуз наріжте великими квадратиками.
- Картоплю з гарбузом перекладіть у бульйон. Варіть до готовності.
- Вийміть курячі частини. Збалансуйте смак сіллю та перцем. Перекладіть пасеровану цибулю. Вимкніть нагрівання і влийте вершки. Розмішайте.
- Акуратно, щоб не ошпаритися, пробийте вміст занурювальним блендером до гладкої маси. Суп поставте на плиту і прогрійте пару хвилин.
- Насичений гарбузовий суп розділіть по порціях.
Бархатистий вершковий суп готовий до подачі. Запрошуйте сімейство та пригощайте яскравою осінньою стравою! Приємного апетиту!