Як добре риба поєднується з рисом! У деяких кухнях цей тандем є основою всього раціону. Вважається, що вживання цих продуктів продовжує життя і покращує здоров’я. Тому записуйте рецепт приголомшливої закуски. Розповідаю, як приготувати салат з тунцем і рисом за 5 хвилин!
Для приготування цього рисового салату можна використовувати навіть гарнір, що залишився. Дуже зручно для ощадливих господарок. Цю страву можна подавати не лише як закуску. Завдяки ситним інгредієнтам салат з рису та тунця може стати повноцінною стравою, якої буде достатньо, щоб вгамувати голод.
Як приготувати ситний салат з консервованим тунцем і рисом
Щоб салат із тунця та рису був яскравішим і барвистішим, пропоную додати до нього шматочки болгарських перців різних кольорів. Крім того, прикрасити закуску можна не тільки кропом, а й петрушкою, кінзою або зеленою цибулею.
- Рис білий 1 скл.
- Тунець консервований 150 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Кукурудза консервована 150 гр.
- Цибуля червона 1 шт.
- Майонез столовий молочний 4 ст. л.
- Кріп ½ пуч.
- Завчасно відваріть рис до готовності.
- Злийте розсіл із кукурудзи та тунця, змішайте інгредієнти.
- Болгарський перець очистіть від насіння та плодоніжки, наріжте його і цибулю кубиками. Додайте овочі до рису та риби.
- Заправте салат майонезом і прикрасьте гілочками кропу.
Для приготування рисового салату з тунцем бажано використовувати консервовану рибу у власному соку. Тоді закуска не буде дуже жирною. Крім того, заправляти страву можна не тільки майонезом, але і сметаною, грецьким йогуртом або спеціальними пряними заправками. Смачного!