Восени прилавки магазинів ломляться від гарбузів — яскравих сезонних красунь різних видів. Так і хочеться купити цей барвистий овоч і пустити його на смачну страву. Але не у кожної господині в арсеналі приховано багато рецептів із цим смачним та корисним плодом. Розповідаю, як приготувати приголомшливі пиріжки з гарбузом!
Заради цього рецепту ви купуватимете рудий овоч двічі на тиждень. Справжня назва цих дрожжових пиріжків є беккеном. Татарський спосіб приготування включає всі секрети місцевих господарок-майстринь. Думаю, ви відразу зрозумієте це, прочитавши список інгредієнтів для начинки.
Як приготувати татарські пиріжки з гарбузом та рисом у духовці
Начинка для татарських пиріжківвключає не тільки рис і гарбуз, але й родзинки. Завдяки цьому сухофрукту випічка виходить дуже оригінальною та цікавою. Крім того, шматочок вершкового масла в кожному пиріжку — запорука соковитості!
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Масло вершкове за смаком
- Куряче яйце 1 шт.
- Дріжджі 15 гр.
- Сіль 2 ч. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Борошно пшеничне 530 гр.
- Гарбуз 600 гр.
- Рис білий 200 гр.
- Родзинки 100 гр.
- Олія соняшникова за смаком
- Змішайте яйце з молоком, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. цукру та дріжджами.
- Порційно введіть у молочну суміш борошно, замішуючи тісто. Наприкінці додайте 100 г м’якого вершкового масла. Залиште тісто на 1 годину.
- Поки настоюється тісто, відваріть рис до напівготовності та замочіть родзинки. Гарбуз очистіть і наріжте дрібними кубиками.
- З’єднайте підготовлені інгредієнти для начинки, додайте 1 ч. л. солі та 2 ст. л. цукру. Добре перемішайте інгредієнти.
- Присипте борошном робочу поверхню. Розділіть тісто на 12 частин, кожну скачайте в кульки.
- Кожну кульку розкотіть у пласт, викладіть у центр шматочок вершкового масла (15–20 г) та рисово-гарбузову начинку. З’єднайте краї тіста та защипніть їх.
- Сформовані пиріжки викладіть на деко, змастіть їх олією і залиште на 20 хвилин. Після цього запікайте 25-30 хвилин у розігрітій до 200 ° С духовці.
Безумовно, татарські беккени можна готувати з різними начинками: картоплею та грибами, капустою, фаршем, яйцем. Тісто виходить дуже смачним, а начинки міститься багато-багато. Головне – щільно защипнути краї тіста, щоб начинка не витекла. А з яким наповненням ви любите готувати випічку?