Террін з яловичини – дуже смачний, соковитий і ніжний, що чимось нагадує запіканку. До того ж – ця французька страва з особливою історією, відома ще з 17 століття, її частіше готували з курячих потрухів та подавали зі шматком хліба. Тепер це вишукане блюдо, яке подають на святкове гуляння.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш із яловичини 700 гр.
- Бекон 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Вершки 100 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче яйце 4 шт.
- Часник 1 зуб.
- Паприка 3 гр.
- Хмелі-сунелі 3 гр.
- Горіх мускатний за смаком
- Рослинна олія 45 мл.
Кроки
- Для початку очистіть від лушпиння цибулю та зубчики часнику. Дрібно порубайте їх ножем і обсмажте цибулю до золотистого кольору на олії. 3 курячі яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
- У мисці змішайте яловичий фарш, цибульну засмажку, вершки, одне куряче яйце, спеції та подрібнений часник.
- На дно жароміцної форми покладіть тонкі скибочки бекону внахлест. Потім викладіть половину підготовленої яловичої маси. Далі викладіть шар варених яєць, на нього розподіліть м’ясну масу, що залишилася.
- Форму вкрийте фольгою і помістіть у широке деко з високими бортиками, влийте в неї трохи води. Запікайте террин у духовці при 200 градусах протягом 90 хвилин. За 20 хвилин до закінчення приготування приберіть фольгу, щоб запіканка трохи підрум’янилася.
Готовий яловичий террин остудіть, наріжте скибочками та подавайте на стіл зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!