Такий тортик стане окрасою будь-якого святкового столу. Куряча печінка підходить для цього рецепту найкраще, адже вона зовсім не гірчить. Для начинки традиційно приготуємо овочеву суміш на основі моркви. Справжні ласощі для гурманів!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 600 гр.
- Борошно пшеничне 60 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сметана 20% 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 250 гр.
- Морква 350 гр.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Часник 2 зуб.
- Петрушка 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 155 ккал
Білки: 9.2 г
Жири: 10.2 г
Вуглеводи: 6.4 г
Кроки
- Готувати торт печінковий із курячої печінки з морквою легко! Морквину та цибулю очищаємо. Морквину натираємо тонкими смужками на великій тертці, а цибулю ріжемо на дрібні кубики.
- Розігріваємо сковороду і пасуємо цибулю та моркву, поки овочі не стануть м’якими.
- Яйця варимо до крутого стану та охолоджуємо під холодною водою. Потім подрібнюємо їх теркою.
- Печінку миємо та видаляємо ножем білу плівку. Перекручуємо печінку через м’ясорубку.
- Тепер змішуємо печінку та яйце. Додаємо до них борошно та сметану, а також солимо масу та засипаємо трохи перцю. Розмішуємо.
- Розігріваємо сковороду, змащену олією і виливаємо ополоник тіста, розрівнюємо його по поверхні і смажимо кілька хвилин. Перевертаємо та обсмажуємо іншу сторону.
- Часник дрібно подрібнюємо та змішуємо з майонезом.
- Тепер збираємо торт. Кладемо перший корж і промазуємо його сметаною, потім викладаємо частину начинки. Перекриваємо його наступним коржем і повторюємо процес із усіма коржами. Останній корж змащуємо сметаною та посипаємо яєчною крихтою. Можна прикрасити зеленню.
Смачного!