Зізнайтеся чесно, у кого тушкований буряк з томатною пастою асоціюється з безтурботним дитинством? Адже саме це блюдо дуже часто подавали в дитячому саду. Така закуска ідеально поєднувалася з будь-якими гарнірами. Дітки її просто обожнювали. Тому накидалися на буряк, не звертаючи уваги на кашу, яка була поруч на тарілці.
Готувати цю страву простіше простого. Найтриваліший процес-відварювання буряка, яке до того ж не вимагає вашої безпосередньої участі. Решта кроки приготування надзвичайно швидкі і легкі.
Тушкований буряк з томатною пастою: маленький нюанс
Зверніть увагу на приготування ріпчастої цибулі. На сковороді його не потрібно обсмажувати. Овоч досить зовсім злегка протушкувати, щоб він став м’яким. Не потрібно тримати його на вогні до появи золотистого. У цій страві це буде зайвим.
- Буряк 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Томатна паста 1.5 ст. л.
- Часник 2 зубці
- Кріп за смаком
- Гарненько миємо буряк. Відварюємо її протягом 60 хвилин.
- Даємо бурякам охолонути. Очищаємо їх від шкірки. Натираємо овоч на крупній тертці.
- Очищаем ріпчасту цибулю. Нарізаємо його дрібним кубиком. Злегка пригасиваем овоч на сковороді з соняшниковою олією.
- Потім додаємо натертий буряк і цукор. Всипаємо сіль. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти. Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні ще 10 хвилин.
- Очищаємо часник, пропускаємо через прес. Додаємо його і томатну пасту до буряка.
- Промиваємо кріп. Подрібнюємо його. Посипаємо зеленню буряк і через 5 хвилин прибираємо з плити.
Готова страва може виступити повноцінною закускою або ж гарніром. Подайте ароматну буряк до тушкованого або смаженого м’яса. Такий овочевий гарнір в цьому випадку буде якраз до речі. Вийда смачна збалансована вечеря, яка сподобається і дорослим, і навіть маленьким привередам. А для вас тушкований буряк — це теж хвилинка ностальгії за дитинством?