Шарлотка (фр. Charlotte) – ніжний десерт, який являє собою солодкий пиріг з запечених в тісті яблук. Шарлотки дуже популярні серед господинь влітку і восени – під час достатку яблук. Яблука використовують для випікання популярного пирога з цілком прозаїчної причини – щоб «не пропали». Втім, і смакові якості шарлотки оцінюються дуже високо, тим більше що спекти її зовсім нескладно.
Історично шарлотка сходить до англійського пудингу, який готували з розмоченого в маслі хліба і яєць з шаром яблук нагорі. Сьогодні шарлотка – це бісквіт з яблучною начинкою.
Як приготувати шарлотку
Шарлотку можна приготувати з тіста на сметані або кефірі, яке потрібно гарненько збити. Пиріг можна випікати не тільки в духовій шафі, але також в мікрохвильовці і мультиварці.
Для приготування шарлотки найкраще підходять яблука з “кислинкою”. В цьому плані ідеально підходить Антонівка, яку нелегко «подужати» в первозданному вигляді, а ось в пирозі, з цукром, у яблука дуже приємний смак і неперевершений аромат. Підходять для шарлотки і інші трохи кислуваті яблука. Для пирога найкраще брати міцні яблука.
Для бісквіта потрібно відокремити білки, охолодити їх, збити, змішати з борошном і цукром, жовтки додати в кінці і ще раз збити.
Шарлотку випікають в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці трохи довше півгодини. Духовку під час випікання десерту відкривати забороняється – бісквіт осяде, і ваші старання не увінчаються успіхом.
Як тільки пиріг буде готовий, його потрібно помістити на вологий рушник. Це допоможе витягти пиріг з форми.
У шарлотку можна додавати корицю, ванільний цукор, імбир, мускатний горіх або цедру лимона. Головне – не перестарайтеся, щоб не затьмарити ніжний смак і аромат яблук.
Шарлотку подають на стіл теплою з кавою або чаєм. За бажанням можна приготувати сметанний крем, який гармонійно доповнить смак улюбленого домашнього пирога.
1 год 30 хв7
Готуємо оригінальну шарлотку, розбавивши список класичних інгредієнтів стиглими бананами. Готовий пиріг виходить неймовірно ніжним, пишним і ароматним – ідеально підходить для сімейної
2 год 15 хв6
На даний момент існує безліч рецептів приготування шарлотки, але сьогодні Вашій увазі представляється варіант класичного пирога з яблуками, запеченого в мультиварці.
1 год 10 хв4
Для приготування всіма улюбленого пирога-шарлотки, найкраще використовувати яблука з кислинкою, за типом сорту «Антонівка». Солодке тісто, розбавлене кислими фруктовими шматочками
1 год 30 хв7
Приготувавши один раз шарлотку зі свіжими яблуками і сиром, і отримавши високий, пишний і ароматний десерт ви будете повторювати цей рецепт раз за разом. Доповнимо класичні інгредієнти ніжним.
1 год 20 хв6
Навіть ті люди, які дотримуються правильного харчування, можуть дозволити собі спекти «правильний» десерт – шарлотку, але не класичну зі свіжими яблуками, а з фруктовим пюре.
2 год 20 хв10
Чи знаєте ви, що слово “шарлотка” прийшло до нас з Франції і буквально означає “яблука, запечені в тісті”? Звичайно, з часом рецепт максимально спростили, але смак і зовнішній.
1 год 55 хв8
Коли гості на порозі, а в холодильнику тільки яблука і борошно – готуємо швидкий і дуже смачний десерт за допомогою мультиварки фірми Панасонік – шарлотку. З цим рецептом...
1 год 30 хв8
Шарлотка, приготована на основі кефіру і печена в мультиварці, напевно, порадує любителів «мокрих» пирогів, так як десерт виходить дуже ніжною і танучою в роті. Зробивши один раз шарлотку...
1 год 30 хв8
Маючи під рукою мультиварку фірми Поларіс і кілька нехитрих інгредієнтів, таких як садові яблука, борошно і яйця – готуємо ніжний і пишний пиріг – шарлотку. Десерт, приготований за...
1 год 40 хв8
Для того щоб приготувати пишний і ароматний яблучний пиріг не обов’язково витрачати багато часу і сил. На допомогу приходить мультиварка і процес настільки спрощується, що від вас вимагається.
50 хв6
Немає нічого смачнішого, ніж кисло-солодка фруктова начинка в поєднанні з пишним бісквітним тістом, приготованим, на основі сметани, а входяче в список інгредієнтів вершкове масло
1 год 20 хв8
Швидкий, смачний і універсальний пиріг – шарлотка на бісквітному тісті з соковитими яблуками запечена в духовій шафі. Цей пишний фруктовий десерт скрасить будь-яке чаювання і святковий стіл.
1 год 10 хв8
Приготуємо лише одного разу яблучну шарлотку з додаванням сиру – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. У цьому немає ніяких сумнівів, так як на приготування такого...
1 год 10 хв6
Для того щоб порадувати своїх близьких людей – досить найпростіших інгредієнтів, таких як сметана, борошно, яблука і трохи вільного часу. В результаті ми отримаємо класичну шарлотку на основі.
1 год 10 хв8
Коли на дворі розпал яблучного сезону – гріх не приготувати дуже простий і швидкий пиріг. Випікається десерт в духовій шафі, а бісквітне тісто готується на основі сметани, завдяки...