Повітряна яблучна шарлотка на сметані з корицею

Повітряна яблучна шарлотка на сметані з корицею

Швидкий, смачний і універсальний пиріг – шарлотка на бісквітному тісті з соковитими яблуками запечена в духовій шафі. Цей пишний фруктовий десерт скрасить будь-яке чаювання і святковий стіл.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Заздалегідь готуємо форму для запікання: щедро промазуємо шматочком вершкового масла і присипаємо однією жменею манної крупи – прибираємо в холодильник на час приготування тіста.
  • Для начинки з одного лимона знімаємо цедру, розрізаємо на дві частини і вичавлюємо сік.
  • Очищені яблука без насіннєвої коробочки нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру – з’єднуємо з соком лимона і викладаємо в злегка охолоджену форму, яку після необхідно повернути в прохолодне місце.
  • Займемося тістом. У глибокій тарілці з’єднуємо цедру, манку, збиті з цукровим піском яйця, мелену корицю і імбир, сметану, борошно, просіяне з розпушувачем і зовсім небагато солі. Всі перераховані продукти ретельно перемішуємо за допомогою міксера до утворення легкої білої піни і однорідності.
  • Отриману яєчно-борошняну суміш заливаємо поверх фруктових часточок і відправляємо в духову шафу при температурі 200 градусів на 40 хвилин.
  • Ароматну шарлотку подаємо до столу злегка остигнувшу і нарізану порційними шматками.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь